Little Steven and the Disciples of Soul naar de Oosterpoort in Groningen

Foto: De Oosterpoort

Little Steven and the Disciples of Soul geven maandag 27 november een concert in de Oosterpoort in Groningen.

Steven Van Zandt, ook bekend als Little Steven, is muzikant, performer, songwriter, componist, producer, acteur, DJ, activist, docent én lid van de Rock and Roll Hall of Fame.

Little Steven

Little Steven maakte carrière in de jaren 70 toen hij met The Asbury Jukes de ‘Jersey Shore sound’ ontwikkelde. Al snel werd hij een van de eerste leden van Bruce Springsteen’s E Street Band. Hij toerde jaren met Springsteen.

In de jaren 80 vormde hij ook zijn eigen band: Little Steven and the Disciples of Soul. Omdat enkel muziek maken hem echter niet zinde, dook Steven ook in tal van andere projecten. Zo produceerde hij onder andere deels Springsteen’s ‘The River’ en ‘Born in the U.S.A.’.

Ook startte hij het goede doel Artists United Against Apartheid, speelde hij de rol van Silvio Dante in The Sopranos, schreef, produceerde en speelde hij in de Netflix-show Lilyhammer, en startte hij verschillende radioshows.

Het laatste album Men Without Women dat Steven met Little Steven and the Disciples of Soul uitbracht ligt bij menig fan minimaal al 15 jaar op de plank. Met het stampvolle rhythm and blues album ‘Soulfire’ (2017) is Little Steven weer helemaal terug.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden