Uittips voor zondag 23 juli

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Dominicus Johannes Bergsma

Vandaag kunnen liefhebbers van kunst, retro en vintage terecht bij Dingen 050. Ook start vandaag Hortus Festival Haren voor muziekliefhebbers en zijn het Festival Art Carnivale en de Schildweek te bezoeken. Zin in vies worden kan bij De Modderspelen bij Familiepark Nienoord.

Dingen 050

Dingen 050, de markt voor liefhebbers van kunst, vinyl, boeken en vintage kleding vindt vandaag plaats op de Vismarkt.

Tweedehands, antiek, retro, vintage en do-it-yourself design dingen zijn te koop op de zomermarkt. Op de warenmarkt staan ongeveer zestig kramen van verkopers en makers van deze producten. Dingen 050, georganiseerd door Antiquariaat Berger & De Vries, is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Hortus Festival Haren

Vandaag, zondag 23 juli begint het jaarlijkse Hortus Festival. Muziekliefhebbers kunnen genieten van zes zomerse zondagmiddagconcerten tot en met 27 augustus. Het thema van het Hortus Festival 2017 is ‘Kroonjuwelen van het Hortus Festival, zoektocht naar de bron’.

Het jaar 2017 staat in het teken van de botanische tuinen. Een aantal botanische tuinen in Nederland laten tot eind augustus een tentoonstelling over de Kroonjuwelen zien: de meest bijzondere planten uit deze tuinen. De programmering van het Hortus Festival sluit hierop aan: in 2017 zullen de “Kroonjuwelen van het Hortus Festival” van de afgelopen jaren ten gehore worden gebracht.

De veertiende editie wordt zondag geopend door mezzosopraan Elsbeth Gerritsen en pianist Riko Fukuda met hun liedrecital De Roos brengen zij een eerbetoon aan de koningin der bloemen. Tijdens dit concert zijn onder andere de werken La Tombe et la Rose van Liszt en Die Rose van Schubert te horen.

De concerten vinden plaats in De Plantage en beginnen telkens om 14.15 uur (zaal open vanaf 13.45).

Kijk voor meer informatie en programmaoverzicht: hortusharen.nl

Festival Art Carnivale 2017

Vandaag is de laatste dag van de negende editie van het Festival Art Carnivale. Het kunstzinnige familiefestival voor iedereen en alle leeftijden is op het strandpark aan het Schildmeer.

Het festival biedt veel kunst, muziek, theater, lekkernijen, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt.

Het festival opent zondag met de markt rond 12.00 uur. Het Magical Dustmenplein trapt af om 13.00 met een afwisselend programma van muziek, theater, dans,cabaret, film en andere leuke activiteiten Ook zijn er muzikale acts en (straat-)theater over het hele festivalterrein. Kijk voor meer informatie en het programma: www.artcarnivale.nl.

Schildweek

De 72ste editie van de Schildweek, het jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Zeilvereniging Schildmeer vindt plaats van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 juli op het Schildmeer. Eén van de populairste zeilweken van Nederland biedt naast diverse zeilwedstrijden, groot feest, livemuziek en DJ’S en andere feestelijke activiteiten.

Klik hier voor meer informatie.

Modderspelen op Familiepark Nienoord

Ook deze zondag zijn de Modderspelen op Familiepark Nienoord. Iedereen mag vies worden bij de ‘leukste Modderspelletjes’, zoals ‘Lekker racen door de blubber met de ‘drekrace’, buikglijden, lekker in het modderbad, ga op het ‘vliegend tapijt’. Ook kan meegedaan worden met de ‘Moddermonsterverkiezing’.

Het advies is kleren aan te doen die lekker vies mogen worden of zwemkleding om te glibberen en glijden over de buikschuifbaan.

De activiteiten vinden plaats op Expeditie Nienoord (een onderdeel van Familiepark Nienoord) van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs is 8 euro.

Voor meer informatie: landgoednienoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden