Jubileumeditie Plantsoenloop met speciale avondloop

Foto: Plantsoenloop Groningen

De Plantsoenloop, de oudste en gezelligste loop van Groningen viert haar 60-jarig jubileum dit jaar. Het jubileum óp zaterdag 4 november wordt gevierd met een eenmalige avondloop, ‘Plantsoenloop by Night. Ook wordt een speciaal jubileumshirt aangeboden.

Duizenden lopers worden verwacht in het sfeervolle Noorderplantsoen voor de 60e editie van de Plantsoenloop. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 1 km, 2 km, 4 km of 8 km. Maximaal 500 deelnemers kunnen meedoen aan de ‘Plantsoenloop by Night’. Zij starten om 19.30 uur.

Danielle Bekkering, als projectmanager verantwoordelijk voor de organisatie: “De Plantsoenloop is een begrip in Groningen en ver daarbuiten. Omdat er traditioneel veel scholen meedoen, hebben veel ‘stadjers’ ooit zelf eens meegedaan. Het streven is om van deze 60e editie een evenement voor iedereen te maken. We bieden een speciaal jubileum shirt aan en naast de ‘gewone’ Plantsoenloop organiseren we een avondloop. Bij deze ‘Plantsoenloop by night’ staat de beleving centraal, er zal niet op tijd worden gelopen en iedere deelnemer krijgt een looplampje bij inschrijving. Daarnaast willen we proberen om zoveel mogelijk oud-winnaars van de Plantsoenloop op 4 november aanwezig te laten zijn.”

Inschrijving online van start

De inschrijving voor de 60e editie is online van start gegaan. De verwachting is dat meer dan 3000 lopers over vier maanden aan de start staan op de Nassaulaan. Lopers die verzekerd willen zijn van een startbewijs dienen zich online in te schrijven. Op dag van het evenement is geen inschrijving mogelijk.

Goed doel

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is voor de komende drie jaar als goed doel aan de Plantsoenloop verbonden.
Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

Middels de verkoop van EHBO koffertjes en pleisters, alsmede door de donaties van deelnemers hopen zij een mooi bedrag bijeen te brengen om een ziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden