Matthew and The Atlas naar de Lutherse Kerk in Groningen

Matthew and the Atlas.
Foto: ©Sequoia Ziff

Matthew and the Atlas komen donderdag 28 september met ‘A Stripped Back Tour’ naar de Lutherse Kerk in Groningen.

Matthew and the Atlas is het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hegarty. De multi-instrumentalist maakt klassieke folk roots. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties, waar iedereen zich in kan herkennen.

Label Communion

Matthew and the Atlas was de eerste artiest die werd getekend op het onafhankelijke label Communion, het label van onder andere Bear’s Den. Sterker nog, Matthew’s muziek was de reden om het label op te richten.

De band releaste de EPs ‘To The North’ en ‘Kingdom of Your Own’. Op debuutplaat ‘Other Rivers’ (2014) sloeg Hegarty een andere weg in en ging op zoek naar de grenzen van zijn muziek door zijn soulvolle folk te verrijken met synths en electronica.

‘Temple’

Met zijn tweede album ‘Temple’ neemt hij een stap terug en laat hij naakte emotie en melancholie samenkomen tot een dagdromerig geheel.

Met de release van de akoestische versie van ‘Temple’ (‘Temple – Unplugged’) staan de heren met een akoestische set op de bühne. Met de ‘A Stripped Back Tour’ reizen ze dit najaar door Europa en doen ze ook Groningen aan.

De aanvang is om 20.30 uur.

Locatie: Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 in Groningen.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden