500 Groningse schoolkinderen tennissen met Jacco Eltingh

Foto: Henk Koster

Ruim 500 kinderen van Groningse basisscholen gingen vrijdag de tennisbaan op met voormalig toptennisser Jacco Eltingh.

In de Stadjershal in Groningen sloten de kinderen, in aanwezigheid van sportwethouder Paul de Rook, het geslaagde Menzis [email protected] traject af.

Tennis

De afgelopen maanden maakten ruim zeshonderd kinderen van Groningse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. Ruim vijfhonderd kinderen waren vanmorgen aanwezig bij het feestelijke slotevenement. Deelnemende basisscholen waren de Anne Frankschool, De Kleine Wereld, De Wijert, OBS Karrepad, De Heerdstee, OBS de Beijumkorf en OBS de Sterrensteen.

Iedereen was welkom op het slotevenement ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan het Menzis [email protected] traject of die geen tenniservaring hebben.

Trainers van Groningse verenigingen waren aanwezig om met de kinderen spelletjes te doen en een balletje te slaan. Het Menzis [email protected] slotevenement zou eigenlijk op de Grote Markt in Groningen plaatsvinden. Vanwege de regen werd echter besloten om het evenement te verplaatsen naar de Stadjershal.

Menzis [email protected] traject

In het Menzis [email protected] traject worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. In dit traject werkten Bslim Groningen (sportief leefstijlprogramma van de Gemeente Groningen), de KNLTB en zorgverzekeraar Menzis samen. Menzis is sinds 2010 de jeugdpartner van de KNLTB. Met [email protected] maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar.

Het doel van [email protected] is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.

Tenniskids weekend

Ook op zaterdag en zondag vinden er Tenniskids evenementen plaats in het land. Naast het Menzis [email protected] slotevenement op vrijdag, vindt het grote Menzis Tenniskids Feest op zaterdag 1 juli in Eindhoven plaats en op zondag 2 juli in Utrecht. In totaal gaan dit weekend ruim 1.500 kinderen de tennisbaan op.

Reacties

0