Uittips voor zaterdag 1 juli

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Deze zaterdag is er live muziek in de binnenstad tijdens Rumbling Earth Festival, maar ook Kardingerun voor Bikkels en beachvolleybal, 50 jaar Rosarium, Op Roakeldais en opening van ‘De Kunstroute Kerstvloed 1717’ behoren tot de mogelijkheden

Rumbling Earth Festival

In de binnenstad van Groningen is de hele middag van 12.00 uur tot 18.00 uur live muziek op verschillende locaties in de binnenstad. Het festival biedt een podium aan muzikanten die op straat muziek mogen maken zonder vergunning.

Ruim 25 acts laten akoestische of licht versterkte muziek klinken in onder meer de Vismarkt, Poelestraat, Herestraat en de Kromme Elleboog. Er zijn optredens van onder andere Ten Years Today, Mc Scallywag, The Shitfaced Mermaids, My Dearest Dear, Kira en Lou Leeuw.

Ook zullen de Groningse Spokerijders hun muzikale woordkunsten ten gehore brengen.

Het festival wordt afgesloten met een afterparty van 21.00 uur tot 1.00 uur in Nachtcafé Warhol met optredens van De Kat, A Fugitive en G Voz.

Kardingerun voor Bikkels

De vierde editie van KardingeRun een mudrace/obstacle run voor echte bikkels vindt vandaag plaats. De start vindt plaats in de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge. Er zijn routes uitgestippeld over 5, 8 en 16 kilometer, waarbij deelnemers op de 16 kilometer 2 x 8 kilometer afleggen. Deze routes lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge in Groningen.

Tijdens de run komen de deelnemers spectaculaire hindernissen tegen met water, modder en ook de Kardinge Mountain is onderdeel van het uitdagende parcours.

Ook de ouder-kindloop is onderdeel van de Run, waaraan ouder(s) (of een andere volwassene) met hun kid(s) (maximaal 2 per volwassene) kunnen deelnemen aan de Run door het 5 kilometer parcours af te leggen.

Na-inschrijven kan vanaf 08.30 uur bij de inschrijfbalies. De officiële opening is om 9.45 uur.
Voor meer informatie: kardingerun.nl.

EredivisieBeachvolleybal Tour

De Nederlandse beachvolleybal top komt dit weekend in actie tijdens de Dela Eredivisie Beachvolleybal Tour.

Het evenement vindt plaats op de Grote Markt en op de velden van Beach Volley Club Groningen (BVCG; Coendersbeach).
Kijken kan op de tribunes naar de beste beachvolleyballers van Nederland, of meedoen tijdens de vrije inloop. Het programma zaterdag is van 10.00 uur tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie: bvcg.nl

Rozenfestival bij Groenmarkt bij 50-jarig Rosarium

Dit weekend vindt Rozenfestival plaats tijdens de Groenmarkt in het Rosarium in Winschoten. Het Rozenfestival is speciaal georganiseerd ter ere van 50 jaar Rosarium. Het tweedaagse evenement biedt een groenmarkt, muziek, cultuur, foodtrucks en een kidsplein.

Verschillende muzikanten, waaronder Erwin de Vries & De Zunderlingen, Sproakwotter en Wia Buze treden verspreidt over beide dagen op. Andere namen zijn Eminent Hipsters, The Civil Servants, De Troebadoers en SoulSation. Ook kan zowel op zaterdag als zondag geluisterd worden naar de voordracht van gedichten. Gerenommeerde dichters en aanstormend talent wisselen elkaar hierbij af.

Er zijn 75 standhouders op de Groenmarkt met tuinartikelen en andere groen gerelateerde producten aanbieden.

Meerdere foodtrucks zijn te vinden op het festival van pizza’s, Vietnamees, Moluks, churro’s of een lekkere sappige hamburger; er is voor een ieder wat lekkers te krijgen.

Voor de allerkleinste bezoekers is er een springkussen circus tot een suikerspinkraam en van een opblaasbaar dartbord tot een ballonartiest. Tijd 10.00 uur tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: oldambt.groningen.nl

Op Roakeldais festival – Dance with the world

Op Roakeldais, het internationale dans- en muziek festival kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van dansgroepen uit de hele wereld. Prachtige dansvoorstellingen, heerlijke muziek, leuke workshops en spetterende dansfeesten wisselen elkaar af op dit kleurrijke, internationale festival.

Voor meer informatie: oproakeldais.nl

Opening kunstroute kerstvloed 1717

Zestien internationale kunstenaars tonen dertien kunstwerken, die tezamen de Kunstroute vormen langse de Groningse kunst. De route loopt van Vliedorp, Pieterburen, Westernieland, Den Andel, Warffum tot Noordpolderzijl. De opening van ‘Kerstvloed 1717’ is zaterdag 1 juli.

Naast de kunstroute zijn er ook lezingen, wandelingen, excursies, muziek en festivals die in het teken staan van de Kerstvloed, zoals Tocht om de Noord. Op 24 december eindigt Expeditie Kerstvloed 1717 met een speciaal slotevenement.

Lees ook: Bijzondere buitenexpositie: ‘De Kunstroute Kerstvloed 1717’ langs Noord-Groningse kust

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen