Studenten Alfa-college tonen eindcollectie op modeshow

Foto: Alfa-college

De opleiding Mode en Maatkleding van het Alfa-college organiseert opnieuw dit jaar een groots opgezette modeshow. De modeshow vindt plaats op donderdag 29 juni in de voormalige Suikeruniefabriek.

Het thema van de modeshow is ‘Sugercoated’.

“De modeshow is van begin tot eind opgezet door studenten. We werken er met de hele klas aan. Iedereen heeft een taak en we spreken elkaar aan op onze verantwoordelijkheden”, aldus Jochem Schuitema, een van de organiserende studenten.

De wereld achter de kledingindustrie

Het thema van de modeshow is ‘Sugercoated’. De naam is een samenspel met de locatie: op het oude Suikerunieterrein.

“De kledingindustrie is omgeven door een suikerlaag”, zegt Tamara Ottens, docent Mode en Maatkleding. “De industrie wordt mooier voorgesteld dan dat het is. We dragen de kleding, maar vergeten het verhaal erachter. Veel kleding wordt gemaakt onder slechte omstandigheden en ook het ambacht verliezen we uit het oog. Bij onze modeshow is ‘fair fashion’ en het ambacht juist zo belangrijk. Alle kledingstukken zijn van ontwerp tot vervaardiging het product van de studenten. Alles is handwerk en maatwerk. Net zoals een kleermaker werkt. Met onze modeshow willen we laten zien dat er in Groningen een jonge, creatieve kledingindustrie is met goede ontwerpers.”

Eindproduct van drie jaar opleiding

Het evenement is het resultaat van drie jaar opleiding. Alles wat de studenten hebben geleerd, brengen ze met de modeshow in praktijk.

Jochem Schuitema: “We begonnen in het eerste jaar met een A-lijn, in het tweede jaar een minicollectie en nu eindigen we met een heuse eigen collectie. Iedere student heeft vier tot zes sets kleding ontworpen, aangepast op een eigen model. Studenten laten ook echt hun eigen stijl zien. Dit betekent dat de totale collectie heel gevarieerd is: van een zeer luxe tot een duurzame insteek.”

Toegang

De modeshow is voor iedereen toegankelijk. De deuren gaan om 18:30 open. Kaarten à tien euro kunnen besteld worden via www.sugar-coated.nl.

De avond is opgezet als een echte creatieve experience, een leuk uitje op de donderdagavond. Drankjes en parkeren zijn gratis en het evenement is goed bereikbaar voor minder validen.

Locatie

Voormalig Suikeruniefabriek, Peizerweg van Heemskerckstraat 73B in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden