Modderweek bij SKSG

Foto: SKSG

SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen) organiseert dit jaar een Modderweek met als hoogtepunt ModderDag op donderdag 29 juni. Spetterende modderactiviteiten voor kinderen van 0-13 jaar organiseren alle 80 SKSG locaties en veel gastouders.

Woensdag 28 juni wordt een Open Dag van 9.30 uur tot 11.00 uur georganiseerd voor peuters van 2-4 jaar tijdens de SKSG Modderweek. Deze ochtend staat geheel in het teken van modderactiviteiten en alle peuters uit Groningen zijn welkom, meldt de organisatie

De Modderactiviteiten zullen per locatie verschillen. De kinderen spelen en ervaren twee belangrijke elementen: water en zand (aarde). Spelenderwijs worden ze zo meer betrokken bij de natuur.

Verschillende activiteiten

  • een blote voetenpad lopen met modder en houtsnippers;
  • zelf modder maken in het zelfgemaakte buitenkeukentje en schatgraven in de modder;
  • autowasstraat met speelgoedauto’s die onder de modder zitten;
  • tekenen met modder;
  • koken met modder. Wie bakt de lekkerste moddercake of maakt de beste moddersoep?

Met zand en water zijn de spelmogelijkheden eindeloos. Kleine kinderen voelen met hun hele lichaam de textuur van het materiaal. Baby’s voelen het water en de aarde met hun handen, voeten en liggen op hun blote buik in het zand. Peuters bakken taartjes die ze kunnen verstevigen door er extra zand bij te doen. Oudere kinderen graven en bouwen met zand en water: kanalen, kastelen, dijken.

Alle kinderen kunnen binnen hun eigen mogelijkheden energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt op ModderDag en vies worden hoort erbij.

Leuk en goed voor de ontwikkeling

Natuurbeleving staat bij SKSG hoog in het vaandel, en daar hoort natuurlijk modder bij.

International Mud Day

ModderDag wordt in meerdere landen gevierd. Het idee van ‘International Mud Day’ is ontstaan in Nepal, om kinderen positieve natuurervaringen te geven en verbindingen te leggen tussen kinderen en hun omgeving. In 2013 is ModderDag door Veldwerk Nederland naar Nederland gehaald.

Voor meer informatie: sksg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden