Tower of Power in Oosterpoort

Foto: de-oosterpoort.nl

Maandag 30 november treedt Tower of Power op in De Oosterpoort.

Tower of Power is een soul- en funksensatie uit Amerika. De band werd eind jaren zestig opgericht en zet zich op de kaart door gedreven optredens en een fantastische blazerssectie. De band is legendarisch en wordt gerekend tot de top van wat Amerika te bieden heeft. De optredens worden nog altijd gedaan met dezelfde tomeloze inzet en vurige passie. Een avond met Tower of Power staat 45 jaar na oprichting nog altijd garant voor muzikaal vuurwerk!

Andere artiesten, zoals onder andere Santana, Elton John, Little Feat en Rod Stewart maken gebruik van de kwaliteiten van Tower Of Power. Zelf heeft de band ook menig ijzersterke albums uitgebracht en is verantwoordelijk voor hits als ‘You’re Still a Young Man’, ‘So Very Hard to Go’ en ‘Don’t Change Horses (in the Middle of a Stream)’. De band is opgericht door tenorsaxofonist Emilio Castillo

Tijdens de huidige Hipper Than Hip-wereldtour combineert de groep volgens Castillo “de opwinding van een James Brown-concert, de muzikaliteit van Duke Ellington en Count Basie met 45 jaar aan live-ervaring!” Dat kan maar één ding betekenen: vette funk en swingende soul!

Tijd: Maandag 30 november om 20.30 uur
Locatie: De Oosterpoort

De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden