Uit met Vaderdag op zondag 18 juni

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ KKlerks

Vandaag is het een zonnige Vaderdag. Deze dag wordt ieder jaar gevierd op de derde dag in juni om onze vaders te eren met een lekker ontbijtje op bed of een bezoekje, cadeautje of handgemaakte knutsels op basisscholen.

Deze dag biedt ook verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan met onder andere:

Dingen 050

Dingen 050, de markt van kunst, vinyl, boeken, vintage kleding of tweedehands, klassiek, modern en do-it-yourself design. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur op de Vismarkt.

Kunstmarkt Fraeylemaborg

De Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent vandaag voor de 37ste keer, waarbij ruim 80 beeldende kunstenaars hun werk tonen. Ook is er live muziek, straattheater en kinderactiviteiten. De toegang is van 10.30 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken. Voor meer informatie: fraeylemaborg.nl.

Piccardthof jubileum  – Open Tuinen

(A)mateur (T)uinder (V)ereniging Piccardthof viert het 75-jarig jubileum. Het is 75 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht dankzij de inzet van Jan Hendrick Herman Piccardt (1866–1956). Het jubileum wordt gevierd met verschillende activiteiten en de start van de ‘Open Hof’. Bezoekers kunnen tussen 12.00 uur en 17.00 uur een kijkje nemen bij 20 tuinders. Naast verschillende tuininrichtingen wodt in sommige tuinen ook kunst tentoongesteld. Voor meer informatie: www.piccardthof.nl.

WaterWeekend Blauwestad

Het WaterWeekend Blauwestad is een feest met allerlei activiteiten in Jachthaven Midwolda, Reiderhaven Beerta en Havenkwartier Blauwestad. Tientallen modelbootjes, clinic zeilen, honderden vliegers er is van alles te zien, doen of beleven. Kijk voor meer informatie: blauwestad.nl

Zomerzondagen in Leegkerk

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens de zomermaanden weer geopend voor bezoekers. De deuren van de kerk zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur om de kerk te bekijken. Vandaag staan om 14.30 uur en om 15.30 uur twee concerten geprogrammeerd van koor ‘De Zingerij’, een gemengd koor met ruim twintig enthousiaste leden en staat onder leiding van Martijn Jager. Het repertoire is voornamelijk (licht) klassiek. Voor meer informatie: blgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden