Woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag 2017

Foto: Jantje Beton Pers Buitenspeeldag

Deze woensdag 14 juni vindt de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag plaats. In heel Nederland worden deze dag buitenspeelactiviteiten georganiseerd.

Het doel van deze dag is om alle kinderen te stimuleren naar buiten te gaan.

Deze dag wordt georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon. Het kanaal van Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag ’s middags vanaf 13:00 uur op zwart.

In Groningen worden in verschillende wijken buitenspeelactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar. Iedere wijk heeft een thema.

Buitenspeelactiviteiten

 • In Lewenborg zijn allerlei sport- en spelactiviteiten en grote attracties met het thema Amerika: ‘Western en Jungle’
  Locatie: Kajuit 4, Groningen
 • In Beijum is de buitenspeeldag in en om het Trefpunt, aan de Isebrandtsheerd 97 van 13.00 uur tot 16.00 uur voor alle kinderen van de basisschool.
 • In de Oosterparkwijk kunnen kinderen bezig met kunst met als thema ‘Levendige Kunst’. Er zijn veel activiteiten zoals, schilderen met voet, kunstige gezonde hapjes maken, 1 wieleren, stoep tekenen, djembe, doelhof lopen, zumba, capoeira, gipsmaskers maken, beeldhouden, skippyballen, kippen vangen, estafette, luchtkussen en stormbaan, wensappels maken, fotokunst, papierkunst en bling bling, schminken.
  Locatie: oliemuldersweg 49
 • Bij zowel de Albert Heijn aan de Rijksweg 129 als aan de Rijksweg 16 zijn allerlei buitenspeelactiviteiten.
 • In Vinkhuizen is het thema ‘Superhelden’, met onder meer straatspelletjes ‘Superhelden’, Powerproefjes, Brandweer blusspel, een paardenkar, schminken, op de foto met een superheld, fruitspiesjes en nog veel meer. Tijd: van 14.00 uur tot 16.30. Locatie: Veldspaatstraat.
 • In Hoogkerk is het thema “Jungle”. Deze dag kan meegedaan worden aan verschillende leuke spelletjes.
  Locatie: Zuiderweg 70 in Hoogkerk
 • In Haren is de Meerweg afgezet zodat alle kinderen kunnen spelen, springen op het springkussen en de survivalbaan, spelletjes doen, een ijsje eten, de straat versieren met tekeningen, meedoen aan de bingo en nog veel meer. De iets oudere bewoners kunnen aanschuiven voor een kopje koffie, ondersteuning bij de spelletjes en meedoen met de bingo.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon.

Kijk voor alle activiteiten op buitenspeeldag-jantjebeton.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden