Nacht van Groningen

Foto: Organisatie Nacht van Groningen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei klinkt om 19.30 uur het startschot voor de 14e editie van de Nacht van Groningen

Er zijn vier afstanden, te weten de 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon. Het startschot wordt verzorgd door detective Sherlock Holmes van Escape Hunt Groningen. Dit jaar staat er een grote groep topatleten van Team 4 Mijl aan de start.

Team 4 Mijl
Drieëntwintig topatleten van Team 4 Mijl, het talententeam van Noord – Nederland, doen mee aan dit hardloopevenement.

Bekende atleten die op dit moment staan ingeschreven zijn onder anderen:

  • De heren Freek Lier, Thijmen Kupers en Wouter Ploeger. Zowel Ploeger als Lier hebben in 2014 meegedaan aan de 5 km. Lier zette in 2014 de derde snelste tijd neer in 16.26,  waar Ploeger negende werd in een tijd van 18.46.

 

  • De dames Stefanie Bouma en Marcella Herzog. Herzog won in 2014 de 5 km in 17.07 en Bouma de 10 km in 35.10. Zowel Herzog als Bouma hebben zich dit jaar weer voor respectievelijk de 5 km en de 10 km ingeschreven.

2 nacht
Nieuw systeem na-inschrijven op 14 mei
De voorinschrijving is gesloten. De na-inschrijving is dit jaar volledig vernieuwd. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het online na-inschrijvingsformulier. De deelnemer neemt de uitgeprinte bevestiging met QR-code mee naar de na-inschrijvingstent, het formulier wordt gescand en je ontvangt na betaling direct je startnummer. Het is ook mogelijk het formulier in te vullen op de dag zelf.

Ophalen van startpakketten en na-inschrijven kan op 14 mei vanaf 17.30 uur. De kosten van de na-inschrijving zijn €19,- voor 5 km en 10 km en €21,- voor 15 km en halve marathon.

Lees ook: Inschrijving Nacht van Groningen gestart

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden