10e jubileumeditie Ladiesrun Groningen haalt bijna 18.000 euro op voor Pink Ribbon

Foto: GasTerra Ladiesrun Groningen

Bijna 1.900 loopsters startten zondagmiddag de 10e jubileumeditie van de GasTerra Ladiesrun Groningen. Met de inzet van alle deelneemsters werd een prachtig bedrag van 17.962 euro opgehaald voor Pink Ribbon, het goede doel dat al tien jaar verbonden is aan dit evenement.

Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het speciale Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren. Deelneemster Saskia Smeenk was de uitblinkster en haalde met haar actie meer dan 1500 euro op. Zij verzorgde daarom het startschot van de 7,5 km.

Vernieuwd parcours

De binnenstad kleurde in een korte tijd roze, toen de deelneemsters de 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km op een vernieuwd parcours volbrachten. De snelste dame op de 2,5 km was Leonie Brummer (10.28), op de 5 km was dat Jacelyn Gruppen (17.03). Christien Koning finishte als eerste op de 7,5 km in (32.40) en de snelste atlete op de 10 km was voor Romina Vitale (48.22).

Ook de tiende editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen bleek dit jaar weer zeer geliefd bij de sportieve dames. De Vismarkt stond om 13.15 uur vol met swingende vrouwen die onder begeleiding van TrainMore warm werden gemaakt voor de 5 km.

Start- en finishlocatie

Vanaf de start- en finishlocatie op de Vismarkt, die voor één dag volledig omgetoverd was tot Pink Plaza met een DJ, masseurs en gezellige standjes, gingen de routes van de 5 km, 7,5 km en 10 km dit jaar ook door het Noorderplantsoen. Het parcours van 2,5 km liep dwars door de binnenstad van Groningen.

Organisator Elske Dijkstra kijkt met voldoening terug op de 10e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen: “Een prachtige jubileumeditie! Tien jaar lang!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden