Culturele Zondag : Theatergroep WAARK in Leegkerk

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/Hardscarf

Zondag 17 mei speelt theatergroep WAARK tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk het stuk “Ik goa noar Tahiti”.

Het is een voorstelling over de dramatische laatste dagen van de Groningse kunstenaar, drukker en dichter Hendrik Nicolaas Werkman, die zeventig jaar geleden, drie dagen voor de bevrijding van Groningen, bij Bakkeveen werd gefusilleerd door de Duitsers.

Ik goa noar Tahiti
“Schijnbaar zonder reden wordt Hendrik Werkman drie dagen voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in zijn atelier aan de Lage der A ingerekend door twee uit Amsterdam gevluchte SD-ers. Daarmee kijkt Werkman de dood in de ogen. Terwijl ze tergend langzaam omhoog klimmen naar Hendriks werkplaats, een drukker is bij voorbaat verdacht in de oorlog, probeert Hendrik zich vrij te pleiten, te ontsnappen en uit te vinden waar hij in ‘s hemelsnaam van wordt beschuldigd”.

Over Waark
Theatergroep WAARK brengt al bijna vier decennia Groningstalig theater van hoge kwaliteit. De theatergroep is ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen en is sinds 1985 zelfstandig. WAARK is genoemd naar haar allereerste productie uit 1973: Waark van Simon van Wattum.

Culturele Zondag
Deze Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en de Culturele Onderneming.

De entree is 5 euro.

Voor meer informatie: blgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden