NNT: Maak het donker in het donker

Foto: nnt.nl

Op zondag 3 en maandag 4 mei 2015 brengt het Noord Nederlands Toneel (NNT) “Maak het donker in het donker”, een theatraal liedjesprogramma door jongeren over de Tweede Wereldoorlog.

Ter viering van 70 jaar bevrijding brengen deze jongeren uit Groningen waargebeurde verhalen tot leven in de setting van een zwoele en muzikale nachtclub. Onder het motto “Neem een verzetje op zijn tijd!” herleven de liedjes van cabaretiers en  straatmuzikanten van toen. Tijdens de voorstelling kan het publiek stiekem naar Radio Oranje luisteren en ervaren hoe muziek in de oorlog werd gebruikt om de draak te steken, te overleven en te verenigen.

Theater na de Dam
Maak het donker in het donker is een samenwerking tussen het Noord Nederlands Toneel, NNTWEE, Cultureel Studentencentrum Usva en Theater na de Dam. Maak het donker in het donker is onderdeel van Theater na de Dam; een landelijk programma met voorstellingen die plaatsvinden na Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 uur. Op dit tijdstip spelen in heel Nederland meer dan vijftig voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog: >> zie ook www.theaternadedam.nl

Rockkoor Jong van Hart
Maak het donker in het donker wordt artistiek ondersteund door een groot koor, Jong van Hart. Dit koor is voor iedereen van 70 jaar en ouder die houdt van het ontspannen zingen van rock muziek. Voor mensen die niet bang zijn om eens wat anders te proberen, het leuk vinden in een vrolijke, energieke groep muziek te maken, mee te bewegen en eventueel zelfs af en toe een solo willen zingen.

Locatie        Huis de Beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4 (Vismarkt), Groningen
Speeldata    voorstellingen zondag 3 mei om 21.00 uur en maandag 4 mei om 17.30 uur en  21.00 uur.

Kaartverkoop en meer informatie: www.nnt.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden