Meikermis in Groningen

Foto: Jan Buurma/ meikermis 2014

Donderdag 7 mei gaat de grote “Meikermis” van start met botsauto´s, Break Dance, Spinning Coaster, suikerspinnen een mega-reuzenrad en dit jaar spectaculairder dan ooit met een nieuwe attractie.

De Meikermis is dit jaar van 7 tot en met 17 mei in de binnenstad van Groningen.

Dit jaar gaat er “iets” boven Groningen!
Dit jaar is er de nieuwe TOWER met 90 meter hoogte, die boven alles uitsteekt, naast het grootst reizende reuzenrad (55 meter), de Booster Maxxx (55 meter) en de Inversion XXL (45 meter).

De nieuwe Tower is bijna net zo hoog als de Martinitoren! De Tower is een vrijeval toren waarbij je eerst kunt genieten van een prachtig uitzicht over de provincie Groningen en daarna je angst overwint met de vrije val van 90 meter!

Maximale ritprijs en Kermiseuro
Een maximale ritprijs voor de Grote Markt en Vismarkt voor kinderattracties maximaal 2 euro en voor het grootvermaak 2,50 euro! Ook is er de Kermiseuro, die vanaf vrijdag 1 mei op de warenmarkt in Groningen verkregen wordt bij besteding van 5 euro.

Familiedag
Vrijdag 8 mei is er een “Familiedag”. Alle attracties hebben deze dag spectaculaire aanbiedingen. De acties zijn van 3 halen, 2 betalen of een keer extra grijpen bij de grijpkranen!

Opa, Oma en kindermiddag
De kermis is plezier voor jong en oud, spannend en ontspannend tegelijk. Ook dit jaar is er weer de Opa, Oma en kindermiddag. Woensdag 13 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur kunnen zij met hun kleinkinderen genieten van deze speciale middag.

Er lopen verschillende clowns over de kermis en de kleinkinderen kunnen gratis geschminkt worden. De grootouders kunnen een gratis kopje koffie nuttigen in de poffertjeskraam op de Grote markt en bij het café op de Ossenmarkt. De Groningse firma Knol’s koek zorgt voor een heerlijk plakje èchte Groninger Koek!

Nostalgische kermis op de Ossenmarkt
Ook dit jaar is de grote nostalgische kermis weer op de Ossenmarkt met onder andere de Rupsbaan, een minireuzenrad, de Calypso, de bootjesmolen, een Cakewalk en nog veel meer.

Lees hier meer over de meikermis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden