Groninger Museum organiseert borgenexcursies

Foto: Jan Buurma

Het Groninger Museum is gestart met speciale excursies naar de Groninger borgen. Op het programma staan de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen, Landgoed Nienoord in Leek en Landgoed Verhildersum in Leens.

Bezoekers maken met de bustocht door de provincie Groningen én een bezoek aan een van deze prachtige Groninger borgen kennis met het rijke erfgoed van de provincie.

Iedere zondag gaat de excursie naar één van deze borgen. Voor en na het bezoek aan de borg doet de borgenbus een interessante culturele plek in het Groningse landschap aan. Professionele museumdocenten vertellen tijdens de reis historische bijzonderheden. De start is vandaag, zondag 4 juni.

Aanvulling op tentoonstelling Rijk in Groningen

De borgenreis is een aanvulling op de tentoonstelling Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800. De vooraanstaande Groninger families in de 17e en 18e eeuw woonden op borgen en in stadspaleizen. Om hun macht te tonen lieten zij ontelbare werken maken door kunstenaars, zilversmeden, meubelmakers, houtsnijders en glas-in-loodschilders. De meeste daarvan zijn verdwenen, maar uit bewaard gebleven afbeeldingen, bouwfragmenten en huisraad is de rijkdom nog te zien.

Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800 brengt de grootste schatten uit Groningen samen. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 november 2017.

Samenwerking

De Groninger Museum borgenexcursies zijn een samenwerking van het Nationaal Bus Museum, Menkemaborg, Fraeylemaborg, Landgoed Nienoord, Landgoed Verhildersum, Verhalen van Groningen, Marketing Groningen en het Groninger Museum.

Een ticket kost 15 euro (met Museumkaart 10 euro en is uitsluitend te koop aan de kassa van het museum.

De borgenexcursies worden iedere zondag georganiseerd vanaf de maand juni tot en met 12 november.

Kijk voor meer informatie op groningermuseum.nl/borgenbus

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden