Zes nieuwe namen voor muziekprogramma van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Foto: Jan Buurma

De organisatie van Noorderzon heeft zes nieuwe namen voor het muziekprogramma van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen bekendgemaakt.

De theatrale ‘baroque pop’ van het Amerikaanse Foxygen, de broeierige en meeslepende soundscapes van het Nederlands/Noorse Klangstof, de intelligente electro van Holy Fuck (CA), de melancholische knipoog naar de sixties van Allah-Las (VS), de wervelwind van ritmische soul, funk en R&B door Tank and the Bangas (VS) en de onbetwiste koning van de bubu: Janka Nabay & the Bubu Gang (SL/VS) zijn maandag toegevoegd aan het programma voor het vrij toegankelijke Dok-podium.

Eerder werden Reykjavíkurdætur (IS), Parcels (AU), Parker Millsap (VS), Courtney Marie Andrews (VS) en No BS! Brass Band (VS) al bekend gemaakt.

Programma zes nieuwe namen

Tank and the Bangas staat vrijdag 18 augustus op het Dok-podium. Vervolgens staan Klangstof op zondag 20 augustus, Janka Nabay & the Bubu Gang op maandag 21 augustus, Allah-Las op dinsdag 22 augustus, Holy Fuck op vrijdag 25 augustus en Foxygen op zaterdag 26 augustus op het vrij toegankelijke Dok-podium.

De 27ste editie van het festival vindt plaats van 17 tot en met 27 augustus 2017.

Programma, kaartverkoop en live talkshow

Vanaf mei presenteert Noorderzon elke maand een groot deel van het programma met een live talkshow in het Grand Theatre. Toegang is gratis, reserveren kan via [email protected]

Vanaf deze momenten is het ook mogelijk om kaarten kopen voor de in deze show besproken voorstellingen. De eerste zeven aangekondigde voorstellingen uit het internationale hoofdprogramma zijn op noorderzon.nl te vinden. De kaartverkoop voor deze eerste selectie van voorstellingen is al gestart.

  • Zaterdag 17 juni 14:00 uur – Mark Talks – start voorverkoop hoofdprogramma
  • Maandag 17 juli 20:00 uur – Locals Talk – start voorverkoop volledige programma

Over Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden