VRIJDAG zoekt amateurmusici voor bijzonder pop-up orkest

Pop-up symfonieorkest.
Foto: Zoltan Acs

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen zoekt amateurmusici die een uniek, muzikaal avontuur willen aangaan. Speciaal voor het muziekfestival Jazz te Gast wordt een pop-up orkest samengesteld.

Jazz te Gast

De tweede editie van het festival Jazz te Gast vindt zaterdag 10 juni plaats in Zuidhorn. Er staan (inter)nationale topmuzikanten op het programma, met als artist in residence de New Yorkse trompettist Dave Douglas. Op verschillende podia geven bekende sterren en jong talent een serie unieke concerten.

‘s Avonds is een groots slotconcert van het Noordpool Orkest, onder leiding van Reinout Douma.

Pop-up orkest

Speciaal voor het festival wordt een pop-up orkest met amateurmusici samengesteld. Dit orkest staat onder leiding van Dave Douglas en Reinout Douma. De repetitie van het pop-up orkest vindt plaats op vrijdagavond 9 juni.

Het pop-up orkest speelt zaterdagavond 10 juni samen met het Noordpoolorkest het openingsnummer van het concert. Overdag is er gelegenheid tot het volgen van workshops en het bezoeken van concerten.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich, als individuele musicus of als ensemble, aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Alle niveaus en instrumenten zijn welkom. Belangstellenden dienen wel ervaring in samenspel te hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden