Uittips voor zondag 28 mei

Foto: Google Maps

Deze dag een vlooienmarkt of de laatste dag van het Melodica Festival Groningen bezoeken of ‘op pad gaan met Rugzak?’

Vlooienmarkt Vismarkt

Op de Vismarkt in Groningen is van 10.00 uur tot 16.30 uur een vlooienmarkt te vinden. De vlooienmarkt wordt georganiseerd door organisatiebureau Vitalis.

Melodica Festival Groningen

Het is de laatste dag van het Melodica Festival Groningen in het Grand Theatre. Het unieke, wereldwijde concept van festivals voor akoestische- en folkmuziek is afkomstig uit Australië.

Het programma begint om 13.00 uur. Voor meer informatie: www.melodica-groningen.nl/

Op pad met de rugzak

Bij bezoekerscentrum Reitdiep staat voor zondagmiddag ‘Op pad met de rugzak’ van 14.00 uur tot 16.00 uur op het programma.

Op pad gaan met de rugzak vol met opdrachten die zowel binnen als buiten gedaan kunnen worden.

Leuke doe opdrachten voor leeftijden tot 16 jaar. Deelname is gratis.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, wolddijk in Groningen.

Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Internationale Stoomdagen in Familiepark Nienoord

De 44e editie van de Internationale Stoomdagen vindt weer met Hemelvaart plaats in Familiepark Nienoord. Deelnemers van over de hele wereld laten dit Hemelvaartweekend hun modellen aan het publiek en aan elkaar zien. Jaarnlijks komen ongeveer 12.000 enthousiaste bezoekers naar dit evenement

Er rijden verschillende modeltreinen, er worden demonstraties uitgevoerd en er vinden optochten van Groot Stoom plaats. In de Showtent kunnen bezoekers terecht voor aanvullingen van hun hobby Ook zijn vele bijzondere miniaturen te bezichten.

Verder kan genoten worden van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen. Bezoekers kunnen de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de prachtige bossen van het Landgoed rijden. Verder zijn er tractoren en boten te bewonderen.

De openingstijd is van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie: landgoednienoord.nl

Wonen & leven met textiel op Landgoed Verhildersum

Vandaag is de laatste dag van het weekend, waarin textiel centraal staat, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Van historisch textiel tot de nieuwste mode.

Er zijn bijzondere standhouders, nieuwe onderwerpen, workshops, demonstraties, lezingen, rondleidingen, muziek en heel veel inspirerende ideeën.

Veel handwerkkraampjes met materiaal, kant en klare producten is te vinden bij de museumboerderij. Ook teken workshop in de borgtuin en motieven leren om te zetten naar een ontwerp of ontdek in de museumboerderij hoe oude kostuums gemaakt werden. Enthousiaste mensen vertellen over handwerk, technieken en patronen. Ook is er livemuziek.

De tijd is van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor alle activiteiten en informatie op verhildersum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden