Infoversum start astronomische ‘navigatielezingen’

Foto: Publiek Domein

Donderdag 30 april start Infoversum met een nieuw fenomeen, de zogeheten navigatielezingen.

Deze lezingen zijn in de basis gelijk aan normale ‘powerpoint presentaties’, maar worden uniek door de ondersteuning van live navigatie door het heelal. Door de volledige 360 graden projectie op het grote scherm van 630 m2 komt het universum tot leven en wordt het publiek letterlijk meegenomen op een indrukwekkende reis.

Prof. Marco Spaans vertelt over zwarte gaten
Prof. Marco Spaans, hoogleraar astronomie aan de faculteit sterrenkunde van de RUG, start de serie navigatielezingen onder de titel ‘Het hoe en wat van het zwart gat’.

Prof. Spaans gaat in op zwarte gaten en hoe deze de ultieme manifestatie van zwaartekracht vormen. Daarbij besteedt Spaans aandacht aan zowel hun invloed op tijd en ruimte als de mogelijkheid van tijdreizen door zogenaamde wormgaten.

Lezingen als ware belevenis
Infoversum is dé uitgelezen plek voor lezingen op het gebied van astronomie. Op het scherm kunnen sterrenstelsels en andere wonderlijke astronomische fenomenen met gemak groots worden gevisualiseerd. Hierdoor zijn de navigatielezingen een belevenis voor iedereen die meer over de mysteries van ons heelal wil weten. Hiermee maakt Infoversum haar payoff ‘ontdek het onbekende’ helemaal waar.

Tickets
De lezingen zijn openbaar toegankelijk.  Voor meer informative en tickets: www.infoversum.nl

De tickets zijn ook verkrijgbaar aan de kassa.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden