Uittips voor zaterdag 27 mei

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ henkiedenkie-Panoramio

Op deze zomerse zaterdag zijn onder meer de Summer Fashion Fair, Brocante & Lifestylefair en Streekproductenmarkt of de Internationale Stoomdagen en Wonen & Leven met textiel te bezoeken vandaag.

Hampshire Summer Fashion Fair bij Hampshire Hotel – Plaza Groningen

Vandaag wordt voor de derde keer de Hampshire Summer Fashion Fair bij Hampshire Hotel – Plaza Groningen georganiseerd. Wie op zoek is naar leuke tweedehands dames- en/of kinderkleding kan tussen 10.00 uur 17.00 uur naar de Summer Fashion Fair.

Ook is een nagelstyliste aanwezig, kunnen bezoekers zich laten verwennen bij talloze beautystands of een make-up advies ontvangen.

De toegangs is gratis. Voor meer informatie: hampshire-plazagroningen.nl/hampshire-summerfashionfair

Melodica Festival Groningen bij Grand Theatre

De Groningse tak van het internationale Melodica Festival vindt vandaag zaterdag 27 mei plaats in het Grand Theatre.

Melodica is een wereldwijd concept: folk- en songwritermuziek in een intieme setting, waar mensen echt naar de artiest luisteren.

In Groningen staan lokale acts, als Vikings in Tibet en Blue Eskimo en Nederlandse acts als Black Oak en Sólin. Daarnaast staan er artiesten uit heel Europa op het podium zoals Meadows (Zweden), Lasse Matthiesen (Denemarken) en Peter Piek (Duitsland).

Het festival bestaat bij de gratie van giften, de entree is dan ook pay what you want.

Deze zaterdag van 15.30 uur tot 23.00 uur.

Voor meer informatie en het volledige programma: www.melodica-groningen.nl.

Brocante & Lifestylefair en Streekproductenmarkt op het Borgterrein van Ewsum

Maar liefst 50 kramen met duurzame streekproducten, brocante, kleding en sieraden en cadeauartikelen zijn deze dag aanwezig. Ook is er livemuziek.

Brocante & Lifestylefair en Streekproductenmarkt is op het Borgterrein van Ewsum aan de Oosterburen 1 in Middelstum.

Kijk voor meer informatie: www.streekproductenmarktewsum.nl en www.allseasonsmiddelstum.nl

Internationale Stoomdagen in Familiepark Nienoord

De 44e editie van de Internationale Stoomdagen vindt weer met Hemelvaart plaats in Familiepark Nienoord. Deelnemers van over de hele wereld laten dit Hemelvaartweekend hun modellen aan het publiek en aan elkaar zien. Jaarnlijks komen ongeveer 12.000 enthousiaste bezoekers naar dit evenement

Er rijden verschillende modeltreinen, er worden demonstraties uitgevoerd en er vinden optochten van Groot Stoom plaats. In de Showtent kunnen bezoekers terecht voor aanvullingen van hun hobby Ook zijn vele bijzondere miniaturen te bezichten.

Verder kan genoten worden van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen. Bezoekers kunnen de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de prachtige bossen van het Landgoed rijden. Verder zijn er tractoren en boten te bewonderen.

De openingstijd is van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie: landgoednienoord.nl

Wonen & leven met textiel op Landgoed Verhildersum

Dit weekend staat textiel centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Van historisch textiel tot de nieuwste mode.

Het bekende textielweekend is uitgebreid met bijzondere standhouders, nieuwe onderwerpen, workshops, demonstraties, lezingen, rondleidingen, muziek en heel veel inspirerende ideeën.

Veel handwerkkraampjes met materiaal, kant en klare producten is te vinden bij de museumboerderij. Ook teken workshop in de borgtuin en motieven leren om te zetten naar een ontwerp of ontdek in de museumboerderij hoe oude kostuums gemaakt werden. Enthousiaste mensen vertellen over handwerk, technieken en patronen. Ook is er livemuziek.

De tijd is van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor alle activiteiten en informatie op verhildersum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden