Nieuwe seizoen De Oosterpoort & de Stadsschouwburg bekend

De nieuwe brochure van De Oosterpoort en Stadsschouwburg Groningen.
Foto: De Oosterpoort

De Oosterpoort en de Stadsschouwburg hebben het programma voor het seizoen 2017-2018 dinsdag gepresenteerd.

De brochure met ruim 300 titels verdeeld over de genres muziek, dans, toneel, muziektheater, opera, klassieke muziek, cabaret, kleinkunst en jeugdtheater viel die dag bij een breed publiek op de mat.

De verkoop start op 12 juni.

Theater en dans

De programmeurs zijn er in geslaagd om in het nieuwe seizoen een aantal bijzondere internationale voorstellingen naar Groningen te halen.

Tien jaar na het overweldigende succes van Sutra in de Stadsschouwburg keert Sidi Larbi Cherkaoui terug met de internationaal bekroonde mix van hedendaagse dans en kungfu. Het Explore Festival toont de veelheid van rijke culturen om ons heen met voorstellingen als Under Siege van Yang Liping Contemporary Dance, een episch liefdesverhaal vol dans, martial arts, traditionele Chinese dans en livemuziek.

Ook van eigen bodem presenteert De Oosterpoort en de Stadsschouwburg de nodige pareltjes. Zo gaat komend seizoen de eerste voorstelling van Julie Van den Berghe als artistiek leider toneel van het Noord Nederlands Toneel ‘Het Huis van Bernarda Alba’ in première en brengt het gezelschap samen met Club Guy & Roni de voorstellingen ‘TETRIS Mon Amour’ en ‘Salam’ met Jack Wouterse als Abraham.

Klassiek

Op het gebied van klassieke muziek presenteert De Oosterpoort en de Stadsschouwburg een rijk palet aan wereldsterren, opera en koren.

Een greep uit het aanbod: het Koninklijk Concertgebouw Orkest met Beethovens 3e Pianoconcert, countertenor Philippe Jaroussky zingt werken van G.F. Händel, Maria João Pires speelt Pianoconcerten van Mozart, Bach Collegium Japan brengt Mozarts ‘Grote Mis’, meesterpianist Michael Pletnev speelt een integraal Rachmaninov programma en cello-icoon Mischa Maisky speelt solo met de Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg.

Muziek

Komend seizoen worden er weer veel concerten gepresenteerd. Voor sommige concerten moeten bezoekers er razendsnel bij zijn. Zo is er voor Sigur Rós en Golden Earring al geen kaart meer te krijgen. Het concert van Kensington was zelfs binnen twintig minuten uitverkocht.

En ook met de kaartverkoop voor de optredens van Douwe Bob op 12 oktober en Wende op 19 november gaat het zo hard, dat er voor beide acts extra concerten zijn geboekt.

Nieuwkomer volgend seizoen is het grensoverschrijdende festival Rockit, waar bezoekers op vijf podia een mix van progressieve jazz met crossovers naar experimentele pop en rock voorgeschoteld krijgen. Naamgever van het festival Herbie Hancock ontbreekt uiteraard niet in de indrukwekkende line-up.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden