Groningen drie festivals rijker

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ ZanderZ

De festivalisering is al jaren zowel nationaal als internationaal een bekend fenomeen, zo ook in Groningen.

Alhoewel Eurosonic Noorderslag zowel qua naam als bezoekersaantallen tot het grootste festival in De Oosterpoort mag worden gerekend, worden met eendaagse festivals rondom specifieke niches, als Reggae Fever, TakeRoot, Rhythm & Blues Night en Latin Dance Night ook veel bezoekers bereikt.

Het komende seizoen presenteert De Oosterpoort wederom een flink aantal festivals.

Drie nieuwe festivals

Aan dit palet worden drie nieuwe smaken toegevoegd: My First Festival voor de allerjongsten, School’s Out voor schoolverlaters en twintigers en ROCKIT voor de muzikale omnivoor van Groningen.

My First Festival

De naam zegt het al: My First Festival , dat in samenwerking met Tivoli Vredenburg is opgezet, is voor kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.

Na een uitverkochte eerste editie in december 2016 volgt nu de tweede editie, en wel op zaterdag 3 juni in het Pinksterweekend. Met onder andere Sef, Frank Groothof, Thijs Booontjes Showorkest, Cowboy Billie Boem en Zitakula.

School’s Out

School’s Out richt zich op iedereen die van een goed feestje houdt. Woensdag 24 mei wordt De Oosterpoort getransformeerd tot een Amerikaans studentenhuis met DJ’s, red cups en beerpong, met Broederliefde en Sevn Alias.

Rockit

Rockit is een nieuw, avontuurlijk en grensoverschrijdend festival vol versmeltingen van genres en stijlen. Op vijf podia programmeert De Oosterpoort zaterdag 11 november een mix van progressieve jazz met crossovers naar experimentele pop, rock, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Eerste grote headliners zijn Herbie Hancock, BADBADNOTGOOD, Shabaka & the Ancestors, Jeff Parker & Rob Mazurek, Donny McCaslin Group en duo Ben van Gelder/Reinier Baas.

Rockit ontleent zijn naam aan Hancock’s gelijknamige monsterhit uit 1983. Dit nummer was destijds baanbrekend als mix van funk, jazz, hiphop, dance en een vleugje rock.

Nieuwe seizoenbrochure

De Oosterpoort en de Stadsschouwburg presenteert dinsdag 23 mei de nieuwe seizoenbrochure met een groot aantal titels voor het komende seizoen. Naast festivals zijn er het komende seizoen ook weer vele concerten en voorstellingen te bezoeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden