Joe Satriani naar De Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

Maandag 28 september om 20.00 uur treedt Joe Satriani op in de Oosterpoort, één van de meest bekende gitaarvirtuozen ter wereld.

Hij speelde met o.a. Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award. In 2013 speelde Satriani de Grote Zaal al plat en nu komt hij dit weer over doen!

Geïnspireerd door helden als Jimi Hendrix pakt Satriani op zijn veertiende (op de dag dat Hendrix overleed) zijn gitaar op, om deze niet meer neer te leggen. De technieken en composities van Satriani zijn zeer karakteristiek en Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting Crows) behoren tot zijn ‘students’.

Zijn tweede album ‘Surfing with the Alien’ wordt gezien als een van de grondleggers van de virtuoze rockmuziek. Naast een uitstekend gitarist is Satriani dus ook nog eens een begenadigd songwriter.

Inmiddels heeft hij zijn eigen gitaarlijn (de ‘JS’) en richtte hij de band ‘Chickenfoot’ op, de supergroep waarin Satriani de krachten bundelt met Sammy Hagar (ex-Van Halen), Michael Anthony en Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). In 2014 bundelde hij zijn gehele muzikale repertoire onder de naam ‘Joe Satriani: The Complete Studio Recordings’.

Op 24 juli verschijnt zijn vijftiende album ‘Shockwave Supernova’, zijn eerste voor het label Legacy Recordings.

De kaartverkoop is vrijdag 24 april gestart via de website & de kassa van De Oosterpoort.

Voor meer informatie: www.de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden