TakeRoot presents: Dylan LeBlanc in De Oosterpoort

Dylan LeBlanc.
Foto: De Oosterpoort

Dylan LeBlanc geeft donderdag 7 september een concert in De Oosterpoort in Groningen. Dit optreden is onderdeel van de reeks concerten die De Oosterpoort presenteert onder de noemer ‘TakeRoot presents’.

De 27-jarige Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc, afkomstig uit Louisiana, komt voor het eerst naar Europa om zijn muziek ten gehore te brengen. LeBlanc is de voormalige support-act van onder andere George Ezra.

Zijn vader, James LeBlanc, was een van de vaste sessiemuzikanten bij de bekende Muscle Shoals Studios. Artiesten als The Staple Singers, Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding en Wilson Pickett namen hier hun muziek op.

‘Cautionary Tale’

In deze studio’s nam LeBlanc zijn laatste album ‘Cautionary Tale’ op.

Achter de prachtige stem en meeslepende songs van Dylan LeBlanc schuilt een minder florissante werkelijkheid. Op 19-jarige leeftijd bracht bij z’n debuut uit en na twee succesvolle albums, sloeg LeBlanc een grote platendeal af en zonk weg in een duistere periode vol zelfhaat en drank.

Zijn meest recente album, dat in 2016 uitkwam, reflecteert de nieuwe weg die LeBlanc is ingeslagen. Dit album is eerlijker, gedisciplineerder en betekenisvoller dan zijn eerdere successen. LeBlanc kreeg hierbij hulp van goede vriend Ben Tanner, de toetsenist van de Alabama Shakes.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden