Kookwedstrijd op de vismarkt tijdens ‘Groninginnedag’

Koken met de Markt - Vismarkt Groningen.
Koken met de Markt - Vismarkt Groningen.
Foto: Horecagroningen.nl

‘Klaar Af Kook’, inmiddels een vast begrip op de Horecabeurs Noord Nederland, gaat de markt op. In het kader van de terugkomdag voor Groningers ‘Groninginnedag’, organiseert Klaar Af Kook de editie: “Koken met de markt”.

Deze openlucht kookwedstrijd waarbij zes koks (werkzaam in de horeca) strijden om de titel ‘Beste kok van de markt’, vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017 tussen de marktkramen van de Groninger Vismarkt. De koks moeten binnen een bepaald tijdsbestek een gerecht bereiden en presenteren.

Voor de winnaar ligt een ‘golden ticket’ klaar om deel te nemen aan de Klaar Af Kook wedstrijd tijdens de 6e editie van de Horecabeurs Noord Nederland op maandag 2 oktober 2017.

Kookwedstrijd

Het wedstrijdverloop van ‘Koken met de Markt’ zal bestaan uit drie rondes waarbij telkens twee professionele koks tegen elkaar koken. Vervolgens strijden de twee koks met de meeste punten in de finale om de felbegeerde titel Beste kok van de markt en een ‘golden ticket’ voor Klaar Af Kook.

De koks worden uitgedaagd een maaltijd te bereiden met producten van de Vismarkt, in combinatie met producten van onze partner Bidfood. Elke ronde zal bestaan uit een rood team (kok 1) en een groen team (kok 2). Deze teams moeten binnen 30 minuten met een rode of groene ‘Klaar Af Kook’ boodschappentas, producten kopen op de beste en mooiste markt van Nederland, de Groninger Vismarkt. Elk team heeft een budget ter beschikking van 20 euro om een uniek gerecht te maken en te presenteren aan de jury en bezoekerstafel.

Nadat alle producten ingekocht zijn, wordt er 30 minuten gekookt met behulp van inductieplaten en een gedeelde oven. Na in totaal 60 minuten zullen de maaltijden geserveerd worden voor een professionele jury en een bezoekers tafel. De jury beoordeelt de maaltijd volgens dezelfde criteria als ‘Klaar Af Kook’ en de presentator zal vier mensen uit het publiek vragen om de maaltijden ook te proeven.

Receptuur

De samenstelling van de gerechten, die door de deelnemende koks worden bereid, zal direct na uitserveren aan de jury en publiekstafel geüpload worden naar de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen