Uittips zaterdag 6 mei

Foto: Jan Buurma

Deze zaterdag zijn verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Lekker eten en muziek bij Big Taste Festival, De Dag van de Garnaal, met evenementen voor jong en oud, een grote braderie en de Reddingsbootdag van de KNRM met spectaculaire demonstraties en activiteiten zijn te bezoeken.

Big Taste Festival

Het Big Taste Festival, of te wel ‘Alles draait om’ lekker eten, muziek en gezelligheid. Op het Damsterplein zijn verschillende foodtrucks neergestreken en allemaal werken ze met verse ingrediĆ«nten en veel passie. Genieten van alle lekkers en tal van optredens van diverse bands en DJ’s.
Zaterdag geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur. Lees ook: Foodtruckfestival Big Taste Groningen

Dag van de Garnaal

Deze zaterdag is de Dag van de Garnaal, het evenement voor jong en oud, een dag van zien, horen, proeven en ervaren.

In de haven van Lauwersoog is een grote braderie met meer dan 150 kramen, een oldtimershow van nostalgische vrachtwagens en er is veel live muziek.

Het traditionele shantykoren festival is in de Visafslag met onder meer De Magellan Singers, Het Zeemanskoor Lauwersoog en nog veel meer koren.

Er zijn veel schepen te bezichtigen en er kan een gratis rondvaart gemaakt worden op de Waddenzee. De dag is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Reddingsbootdag KNRM Lauwersoog

De landelijke reddingsbootdag valt samen met de Dag van de Garnaal. Er zullen verschillende spectaculaire demonstraties gegeven worden door de de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) met onder meer een “drenkeling” in de haven. Ook kan vanuit de Visserij meegevaren worden met voormalige reddingsboten.

Ook zijn er rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen en meerdere springkussens. De dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie: knrm.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen