Koningsdag 2017 in Groningen

Foto: Jan Buurma

In Groningen zijn rond de vijftigste verjaardag van de Koning, allerlei feestelijke activiteiten. In aanloop naar de Koningsnacht vindt de Nacht van Oranje (woensdag 26 april) met livemuziek ’s avonds en ’s nachts plaats op verschillende plekken in de binnenstad.

Op het hoofdpodium op de Vismarkt zijn optredens van onder meer Mr. Polska, Mooi Wark, Orange Skyline en Moke.

Verder is er livemuziek bij onder meer CafĂ© Soestdijk, op het Poeleplein, aan de Reitemakersrijge, het Uurwerkersplein en op het Zuiderdiep. De Ossenmarkt staat de nacht in het teken van blues op het ‘Bluesplein Ossenmarkt. Bij DOT is er van 19.00 uur tot 02.00 uur de Rocknrolla Kingsnight.

De Nacht van Oranje sluit om 2.00 uur af met een surprise-act op de Vismarkt. Kijk hier voor alle locaties en de programmering.

Koningsdag

Op Koningsdag vindt traditiegetrouw de Oranjevrijmarkt plaats op de Groningse singels.

Aan de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel kunnen bezoekers spullen verkopen of zelf rondneuzen bij de gevulde kleedjes. De vrijmarkt is van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Bezoekers kunnen verder genieten van vele soorten muziek in de binnenstad van diverse DJ’s en bands. Er is een speciaal ochtendprogramma met een kinderdisco en de Liedjesbende voor de jongste bezoekers.

Nieuw! Kindervrijmarkt op Westerhaven

Nieuw en voor het eerst dit jaar wordt er speciaal voor kinderen een vrijmarkt op Koningsdag in het centrum van Groningen georganiseerd.

Kinderen tot 12 jaar kunnen vanaf 9.00 uur opbouwen en de verkoop van bijvoorbeeld speelgoed, knuffels, spelletjes en puzzels mag vanaf 10.00 uur starten. De kindervrijmarkt vindt plaats op de Westerhaven in Groningen (ingang via Steenhouwerskade).

Sport & spel op de Grote Markt

De Grote Markt staat op Koningsdag in het teken van sport & spel. Voor jong en oud is er van alles doen, vVan pony rijden en springkussens voor de kleintjes tot dans- en turndemonstraties. Ook meedoen aan een workshop van Urban House is mogelijk. Ook voor een gezonde smoothie, een heerlijk visje of een lekkere bak koffie kan de bezoeker terecht op de Grote Markt. Hierbij is ook een DJ aanwezig. Het programma op de Grote Markt begint om 11.00 uur.

Verschillende wijken in Groningen vieren Koningsdag met optochten, muziek en kleine vrijmarkten.

Meer informatie: www.oranjegroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden