L-E-V met danshit ‘OCD Love’ in Stadsschouwburg Groningen

Scène uit 'OCD Love'.
Foto: © Regina Brocke

Het Israëlische dansgezelschap L-E-V staat zaterdag 13 mei in Stadsschouwburg Groningen met hun nieuwe danshit ‘OCD Love’.

Met haar hypnotiserende, gedurfde choreografie gooide Sharon Eyal hoge ogen in Stadsschouwburg Amsterdam. Met 5 sterren in Het Parool en De Volkskrant was het een grote hit als afsluiter van Julidans 2015.

OCD Love

Aan de basis van OCD Love liggen obsessie, compulsief gedrag, maar zeker ook de liefde. De dans van L-E-V is hypnotisch, wild, gedurfd en energiek, waarbij zes dansers te zien zijn: allemaal op en top solist en toch ensemblespelers.

Neil Holborns gedicht OCD was Eyals inspiratiebron voor ‘OCD Love’. De openingssolo begint gelijk met een onwaarschijnlijk uitgestrekte port de bras, de lange vrouwenarmen zwieren achter het androgyne lichaam.

Het vocabulaire is elegant en tegelijk verwrongen, vreemd agressief en tegelijk teder. De liefde vindt zijn weg niet echt, partners houden nooit langer dan een minuut gelijke tred. De technobeats van Ori Lichtik zwepen hen voortdurend op en ook de eigen onrust lijkt ze steeds vooruit te jagen.

Samenwerking

Ruim twintig jaar danste Sharon Eyal bij de beroemde Batsheva Dance Company. Voor OCD Love werkt ze samen met dj Gai Behar. Sinds 2005 werkt ze samen met Gai Behar, party-organisator uit het nachtleven van Tel Aviv, en dj-muzikant-componist Ori Lichtik, voorloper in de Israëlische techno-scene.

Sinds zij enkele jaren geleden hun eigen gezelschap L-E-V oprichtten, knalt overal het dak eraf.

De aanvang is om 20.15 uur.

Locatie:

Stadsschouwburg Groningen, Turfsingel 86 in Groningen.

Voor meer informatie: oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden