Recordpoging volkslied ‘Wilhelmus’ zingen tijdens Kingsland Festival

Foto: © Delio Nijmeijer

Op Koningsdag wordt tijdens Kingsland Festival ter ere van het vijfjarig jubileum een recordpoging het Nederlands Volkslied, het Wilhelmus zingen, gedaan in vijf steden.

In Groningen, Amsterdam, Den Bosch, Maastricht en Twente brengen precies naar verwachting 150.000 Kingsland bezoekers met elkaar het lied ten gehore.

Om precies 18.00 uur legt het dj-duo hun set stil om het moment in te luiden. Door middel van een livestream verbinding wordt contact gelegd tussen de vijf steden.

Traditiegetrouw wordt de recordpoging, die inmiddels vaste prik is tijdens het festival, ook dit jaar gehost door het Nederlandse dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano. Vorig jaar werd het record ‘proosten’ verbroken.

“Op de meest oranje dag van het jaar waarop zo’n saamhorigheidsgevoel heerst, vieren we niet alleen de verjaardag van Koning Willem Alexander, maar wordt er ook een moment stilgestaan bij de vaderlandse trots”, aldus Mitchell Bovenlander, initiatiefnemer van Kingsland.

Bezoekers kunnen dit jaar in alle vijf de steden zowel indoor als outdoor terecht voor verschillende muziekstijlen. Eén van de headliners in Groningen op de mainstage is Afrojack.

Kijk voor meer informatie en tickets: kingslandfestival.nl/groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden