Saxofoonconcert Opus 5 in de kerk van Leegkerk

Opus 5.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Saxofoonquintet Opus 5 geeft zondag 23 april een concert in de kerk van Leegkerk. Opus 5 is een ensemble dat bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen.

Opus 5 brengt deze middag een gevarieerd programma van klassieke muziek, salonmuziek, tango’s en stukken uit het jazz-idioom. Het quintet speelt repertoire uit de barok en neemt het publiek vervolgens mee via Mozart, Dvořák, Glenn Miller, Duke Ellington, Astor Piazzolla naar de modernere jazz.

Bezetting

Opus 5 bestaat uit Evert van Loon (sopraan- alt- en tenorsax; muzikaal leider), Jan Beerman (altsax), Jeanine de Herdt (sopraan – tenorsax), Peter Tjeerdsma (sopraan- , alt- en tenorsax) en Ben Douwes (baritonsax).

Muzikaal leider Evert van Loon studeerde aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Hij geeft jazz-workshops, houdt lezingen over klassieke muziek en leidt koren. Hij is een breed georiënteerd musicus, arrangeur en componist die zich als een vis in het water voelt in zowel de jazz als de klassieke muziek. Jeanine de Herdt studeerde muziektheorie, saxofoon en accordeon aan de Muziekacademie in Antwerpen. Zij speelde in België in diverse klassieke- en lichte muziek-orkesten.

Peter Tjeerdsma is afgestudeerd als saxofonist aan het Conservatorium in Hilversum bij Ferdinand Povel. Hij stond mede aan de basis van de succesvolle New Metronome Bigband. Jan Beerman en Ben Douwes speelden in gerenommeerde bigbands zoals Bigband Emmen, de New Metronome Bigband en Blue Note Bigband.

De aanvang is om 15.00 uur.

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda

Locatie:

Kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groniningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden