‘Noorderhaven // Gezichten’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Foto: ‘René’ door kunstenares Heleen Biesta

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseren zes kunstenaars verbonden met de NoorderAteliers een tentoonstelling rond de bewoners van de Noorderhaven. De expositie ‘Noorderhaven//Gezichten’ wordt zaterdag 22 april geopend.

De diversiteit in gezichten wordt op een kleurrijke manier vertaald naar het doek. Van de schippers zijn verschillende portretten in verschillende fasen te zien. In olieverf, acryl en diverse tekentechnieken. Elk portret met een eigen signatuur.

Bewoners van de schepen

Zowel de schilders als de bewoners van de schepen presenteren hier, in dit tijdelijke atelier, hun gezicht. De expositie toont de schilders en de bewoners op een persoonlijke, intieme manier. De bezoeker staat oog in oog met de schippers en krijgt tegelijkertijd een inkijkje in het schilderproces.

Open ateliers

Tijdens het open atelier Op vrijdag 12 en 19 mei en op vrijdag 2 en 16 juni staan open ateliers geprogrammeerd. Bezoekers kunnen tussen 10.00 uur en 12.00 uur de kunstenaars ‘live’ aan het werk zien.

Noorderhaven

De oude Noorderhaven is lang de laatste vrijhaven van Groningen geweest; schepen konden er vrij afmeren zolang er plek was. In 2010 besloot gemeente Groningen echter dat de haven in de toekomst alleen nog zal worden opengesteld voor goed onderhouden historische schepen. Bezoekers maken in deze tentoonstelling kennis met de bewoners van deze schepen.

De NoorderAteliers

De NoorderAteliers is een samenwerking tussen beeldend kunstenaars Annelies Middel en Chrétien Goos en viert dit jaar haar tienjarig bestaan.

De tentoonstelling ‘Noorderhaven//Gezichten’ is van 22 april tot en met 18 juni 2017 te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen