Feestelijke opening Wall House #2

Wall House #2.
Foto: © Pepijn van den Broeke

Vandaag zaterdag 15 april is de feestelijke opening van Wall House #2. Het nieuwe seizoen in Wall House#2 opent met een gloednieuw programma: de Wall House Weekenden.

De hele zomer is er ieder weekend iets bijzonders te doen, zoals een workshop fotografie, creatief schrijven, filosofie of taarten versieren.

Belangstellenden kunnen tussen 12.00 uur en 17.00 uur, onder het genot van een drankje en muziek de tentoonstellingen bekijken van kunstenaar Jan Swart, schrijver Vamba Sherif, fotografe Gea Schenk en componist/pianist Boelo Klat. Zij zijn allen woonachtig in de wijk Hoornsemeer, waar ook Wall House #2 is gevestigd.

Wall House #2

Wall House #2 is een bezienswaardigheid in het zuiden van Groningen. Met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen is het een icoon in de stad.

Het is een exponent van de architectuur in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, toen de stad Groningen zich als podium voor internationale postmoderne architectuur profileerde.

Het exuberante woonhuis werd ontworpen door de New Yorkse architect John Quentin Hejduk (1929-2000). Het Groninger Museum beheert het gebouw sinds 2016 en waarborgt de openbare functie en de culturele bestemming.

Wall House Weekenden

Tijdens de Wall House Weekenden zijn er iedere zaterdag en zondag activiteiten voor volwassenen en kinderen over kunst en architectuur. Ook is er muziek, een fotowedstrijd en een kunstmarkt.

Het programma is samengesteld voor en door Groningers. Kijk voor het volledige programma op groningermuseum.nl/wallhouse

Openingstijden

Wall House #2 is vanaf 15 april tot en met 29 oktober 2017 elke zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Ook op Paas- en Pinkstermaandag is het bijzondere gebouw te bezoeken.

De toegang is gratis. Voor de extra activiteiten wordt soms een toeslag gevraagd.

Locatie: Wall House, A.J. Lutulistraat 17 in Groningen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden