Uittips voor zondag 9 april

Foto: Google Maps

Op deze prachtige lentedag houdt de Boerderijum Open Dag met allerlei leuke activiteiten en ook de Stadjersmarkt is deze dag te bezoeken.

Open Dag De Boerderijum

De Boederijum in de wijk Beijum in Groningen houdt zondag 9 april open huis.

In het Natuureducatie centrum staat het thema ‘Dieren uit een ei’ centraal. Er is een levende koningspython te bewonderen en zijn verschillende activiteiten rond het thema georganiseerd, zoals speurtochten, knutselen en schminken.

Het thema ‘Dieren uit een ei’ is enigzins aangepast bij het thema ‘Disney’ op de dagbestedingslocatie van De Zijlen. Iedereen wordt uitgedaagd om verkleed als Disney-figuur langs te komen. Verder is er een poppenspel, kunnen bezoekers geschminkt worden (uiteraard als Disney-figuur) en wordt een prinssessen-en-prinsen-speurtocht gehouden.

De Boerderijum is ook het vertrekpunt voor excursies waarbij wijknatuurgidsen samen met de deelnemers op de fiets er op uit trekken. De vertrektijden zijn om 10.30 uur en om 14.00 uur. De excursies duren anderhalf uur.

Deze heerlijke lentedag is ook het terras geopend.

Waar: Boerderijum, Beijumerweg 19 in Groningen.

De open zondag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Stadjersmarkt

In de MartiniPlaza is de Stadjersmarkt te bezoeken. Een gezellige markt met een vlooienmarkt met een brede collectie van gebruikte en antieke spullen. Daarnaast biedt de markt een zeer gevarieerd aanbod aan nieuwe artikelen op de braderie.

Verder is er livemuziek en zijn er kinderattracties, zoals een springkussen en een mobiele speelwagen met glijbanen en ballenbak. De Stadjersmarkt wordt georganiseerd door organisatiebureau ‘Vitalis’ uit Emmen.

De markt is van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden