Culturele Zondag met Thomas Rosenboom

Thomas Rosenboom
Foto: Bijzondere locaties Groningen

Auteur Thomas Rosenboom is zondagmiddag te gast in de kerk van Leegkerk (aan de rand van de stad Groningen) tijdens de Culturele Zondag. Hij wordt geïnterviewd door dichter, prozaïst, jeugdboekenschrijver en criticus Remco Ekkers.

Gewassen vlees en Publieke werken

Thomas Rosenboom debuteerde in 1983 met de verhalenbundel ‘De mensen thuis’. Al snel volgde de psychologische thriller ‘Vriend van verdienste’, die direct na verschijnen in het Duits werd vertaald.

Libris Literatuur Prijs

Zijn grote doorbraak kwam met de imposante roman Gewassen vlees, waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs ontving. Hij had meer dan zeven jaar aan de roman gewerkt.

Vijf jaar later publiceerde Rosenboom ‘Publieke werken’. Opnieuw won Rosenboom daar de Libris Literatuur Prijs mee. Dat is een unicum, want tot op de dag van vandaag heeft geen enkele andere schrijver die prijs tweemaal ontvangen.

In 2003 verscheen zijn roman ‘De nieuwe man’, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs.

Na het Boekenweekgeschenk ‘Spitzen’, het pamflet ‘Denkend aan Holland’, de verhalenbundel ‘Hoog aan de wind’ en de roman ‘Zoete mond’, verscheen in 2012 ‘De rode loper’.

De romans van Rosenboom zijn vertaald in het Duits, Frans, Deens, Spaans en Hongaars. De bestseller ‘Publieke Werken’ werd in 2015 verfilmd en het verhaal van ‘De Nieuwe Man’ werd gebruikt als basis voor een muziektheatervoorstelling.

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod.

De Culturele Zondag met Thomas Rosenboom begint om 15.30 uur.

Kaarten à € 7,50 zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Locatie

Kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden