Finale POPgroningen Talent Award: drie hiphop acts en ska/reggaeband

Boyz in the Woods en Manzi.
Foto: © Floris Duijn

Vier acts, waarvan 3 hiphop acts en ska/reggaeband hebben zich geplaatst voor de finale POPgroningen Talent Award.

Rapper Manzi en hiphop Boyz in the Woods hebben zich donderdag geplaatst tijdens de tweede halve finale in Simplon voor de finale van de POPgroningen Talent Award. Ska-/ reggaeband PhoenatiX en hiphop-act Jooz plaatsten zich een week eerder, in de eerste halve finale, voor de finale van de POPgroningen Talent Award.

POPgroningen organiseert sinds een aantal jaren de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat.

Winnende act

De act speelt op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Festival Worteldagen, Flinke Pink Festival en treedt op in de Melkweg te Amsterdam.

Ook krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

De finale vindt 29 april plaats in Vera die 29 april plaatsvindt. De winnaars van vorig jaar, The Movement, zal tijdens het juryberaad een optreden verzorgen.

De selectie van een aantal acts van de POPgroningen Talent Award is tot stand gekomen door een samenwerking met Kunstbende, Popsport, Urban House Groningen, Nootuitgang, StuKaFest en Graspoll.

Meer info is te vinden op www.popgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden