Meet & Eat over voedselverspilling bij Edanz in Groningen

Groene varkens eten rode bietjes.
Groene varkens eten rode bietjes.
Foto: Natuur en Milieufederatie Groningen

De Natuur en Milieufederaties Groningen en Drenthe organiseren donderdag 23 maart een ‘Meet & Eat’ in ontmoetingscentrum EdanZ in Groningen. De toegang is gratis.

Deelnemers worden getrakteerd op een ‘No Waste Diner’. Op het programma staan verder inspirerende workshops over het tegengaan van voedselverspilling, een voedselquiz en sprekers die op innovatieve wijze overgebleven voedsel gebruiken.

Zo zet Dave Bakker zich in voor het tweede leven van kaas, brengen inwoners van Assen varkens groot met oud brood en groente- en fruitafval en vertelt de kok van het No Waste Diner dat geserveerd wordt, over het koken met kliekjes.

No Waste Diner: Verrassingsmenu van gered voedsel

Het ‘No Waste diner’ dat tijdens de Meet & Eat wordt geserveerd, wordt bereid met eten dat anders in de afvalbak was beland. De dag voor het diner fietsen medewerkers van de Natuur en Milieufederatie met een bakfiets door de stad om zoveel mogelijk in te zamelen. Wat er op het menu staat is dus nog een verrassing.

De leiding over de keuken ligt in handen van de kok van het Free Café. Wekelijks worden daar heerlijke gratis maaltijden van gered voedsel aan stadjers voorgeschoteld.

Voedselverspilling

Door voedselverspilling gaat veel goed voedsel verloren en het terugdringen hiervan blijkt een uitdaging. De consument zorgt voor de meeste verspilling, zij zijn verantwoordelijk voor maar liefst 42% van het totaal verspilde eten. Daarna volgt de producent, met 39%. Ook bij de horeca (14%) en de supermarkt (5%) vindt verspilling plaats.

Praktische informatie

Deelname is gratis, maar opgave verplicht. Ga hiervoor naar nmfgroningen.nl/meat&eat.

De Meet & Eat is van 16.30 uur tot 20.30 uur en vindt plaats in ontmoetingscentrum EdanZ aan de Van Oldenbarneveltlaan 6 te Groningen . Het ontvangst is inclusief koffie, thee en het No Waste Diner.

De Meet & Eats worden mede mogelijk gemaakt door de Provincies Drenthe en Groningen, Duurzaam Door en de Nationale Postcode Loterij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen