Gratis Stadjersnight – ‘Land van Belofte’

Kunstenares Maria Koijck.
Foto: Antrude Oudman

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert op donderdag 30 maart weer een Stadjersnight. De avond staat in het teken van tentoonstelling ‘Land van Belofte – Prostitutie in het A-kwartier’.

De tentoonstelling loopt tot 2 april en is tijdens de Stadjersnight gratis te bezoeken

Er zijn verschillende sprekers en meeslepende muziek van het spraakmakende duo ‘De Suikerspinnen’. Proef heerlijke chocolade of win intiem advies in bij de dames van Christine Le Duc.

‘Land van Belofte – Prostitutie in het A-kwartier’

Land van Belofte – Prostitutie in het A-kwartier toont niet alleen het romantische beeld van prostitutie maar ook de harde werkelijkheid van het oudste beroep ter wereld.

Kunstenaars Maria Koijck en Ron Glasbeek vertellen over de door hen ingerichte peeskamers en tippelzone. Fleur Woudstra, bewoonster van het A-kwartier, spreekt over haar ervaringen met de buurt voordat op 1 januari 2016 de prostitutie in het A-kwartier door de gemeente Groningen werd verboden.

Journalist Maaike Borst van het Dagblad van het Noorden maakte een reportage over de laatste maanden van de rosse buurt en vertelt over haar bevindingen.

Tussendoor spelen De Suikerspinnen ondeugende en uitdagende liedjes. Ooit nagedacht over de betekenis van het liedje ‘Altijd is Kortjakje ziek’?

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

Stadjersnight

De Stadjersnight is op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur en de eerste 100 bezoekers krijgen na afloop een ‘schiere kadopuut’.

De Stadjersnight wordt georganiseerd in samenwerking met Christine Le Duc, Dhana Chocolade, journalist Maaike Borst van het Dagblad van het Noorden, kunstenaars Maria Koijck en Ron Glasbeek, Fleur Woudstra en muziekduo De Suikerspinnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden