The Floor is Yours – Groningen

Foto: Jeugdcultuurfonds Groningen

Het Jeugdcultuurfonds start samen met Mad Skills, dé expert op het gebied van Urban Culture en Sports, onder de noemer ‘The Floor is Yours’ een dansactie om meer kinderen de kans te geven te dansen.

Het gaat hierbij om deel uitmaken van een groep en het maken van plezier en vrienden. Een plek waar iedereen welkom is, of je nu wel of niet kunt dansen.

The Floor gaat op 1 april in vijf steden van start, ook in Groningen.

In de eerste week van april start in Groningen in samenwerking met Urban House Groningen een serie van tien lessen met danscoach Lucas Winkel, bekend uit de urban dans scene. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen.

Mee naar Nederlandse Breakdance League

Onderdeel van The Floor is Yours zijn vijf dancebattles van de Nederlandse Breakdance League in Utrecht, Rotterdam, Weert, en Groningen. Deelnemers maken kennis met het wedstrijdelement van breakdance. Deelname mag, maar niets is verplicht.

Het project eindigt op EMOVES, het Urban Culture festival in Eindhoven op 18 juni. De kinderen maken dan kennis met alle onderdelen van urban culture en kunnen dé internationale breakdance wedstrijd, de World Bboy Classic Final, bijwonen.

De lessen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met urban dans. De kosten voor de hele serie danslessen bedraagt 25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds.

Een proefles voorafgaand aan de 10-delige serie is op woensdag 29 maart. Vervolgens start de serie op 5 april iedere woensdag van 17.30 uur tot 19.30 uur.

Locatie:

Simplon, Boterdiep 69 in Groningen.

Inschrijven: jeugdcultuurfonds.nl/thefloorisyours

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden