De Sluwe Vos, Eye-D & Hidden en Reinier Zonneveld naar Bevrijdingsfestival Groningen

Sfeerimpressie 2016
Foto: Archief de Redactie

De line-up van het dj-podium ‘Dansen bij de Bus’ bestaat uit onder meer De Sluwe Vos, Eye-D & Hidden en Reinier Zonneveld.

Dat heeft Bevrijdingsfestival Groningen donderdag bekend gemaakt. Het festival biedt met deze sets een sterke combinatie van gerenommeerde dj’s en opkomend talent, thuis in genres variërend van house en techno tot drum and bass.

De Sluwe Vos

De Sluwe Vos was onder meer te zien op dance events als Awakenings Festival en ADE en op grote popfestivals als Lowlands en Glastonbury. De uit Deventer afkomstige house- en techno-dj startte in het najaar zijn uitverkochte clubtour. In mei is hij terug in Groningen op het Bevrijdingsfestival.

Eye-D & Hidden

Eye-D & Hidden stonden in de jaren negentig aan de wieg van de drum and bass-scene. Als duo opereren ze ook onder de naam The Outside Agency, waarbij de focus ligt op hardcore. Met hun pionierswerk hebben deze heren zowel solo als gezamenlijk tot ver buiten de landsgrenzen naam gemaakt.

Het maken van elektronische muziek gaat Reinier Zonneveld net zo gemakkelijk af als het componeren van klassieke stukken. De combinatie van deze kwaliteiten levert een unieke kijk op techno op, die al deuren openden naar shows op Mysteryland en de Berlijnse club Watergate. Volgens BeatStats staat Reinier momenteel op plaats 9 in de top 100 van meest beluisterde techno-dj’s.

House van Mike Cervello en Magnificence, drum and bass met T & Sugah

House-liefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen aan de komst van Mike Cervello en Magnificence. Mike Cervello behoort tot de Barong Family, het platenlabel van Yellow Claw, waarmee hij al de hele wereld over tourde.

Bekend geworden in de electro en progressive house slaat Magnificence in 2017 een nieuwe weg in. Hardwell noemt het duo de must see van het komende festivalseizoen. T & Sugah zijn thuis in het volledige spectrum van drum and bass, uiteenlopend van dubstep tot liquid bass.

Vrouwelijke dj’s Odette en Juliana Yamasaki

Het mannenmonopolie wordt doorbroken door Odette en Juliana Yamasaki. Odette won in 2013 de Kweekvijver-contest van Michel de Heij en timmert met haar mix van underground techno, house en minimal zowel in Nederland als op Ibiza flink aan de weg.

Met haar krachtige technosets heeft de Brazliaanse Juliana Yamasaki de lokale clubs in São Paulo inmiddels verruild voor grote Europese dancefestivals als Defqon.1 en Nature One.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’.

Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden