Bloemenjaarmarkt

Foto: Publiek Domein

Vandaag, GOEDE VRIJDAG, is het weer zover. Traditiegetrouw vindt vandaag de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederlands plaats in de binnenstad van Groningen.

De Bloemenjaarmarkt – Bloemetjesmarkt in de volksmond  – trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers.

Ruim honderd marktkooplui bieden hun waren aan, van verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren in de binnenstad van Groningen. Vrijwel alles is er te vinden.

De kramen en activiteiten zijn in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

HET BLOEMENDEPOT
Het bloemendepot staat dit jaar voor de ABN-AMRO op de Grote Markt. Iedereen kan tussen 9 uur en 18 uur zijn gekochte spulletjes gratis in bewaring geven en verder slenteren over de markt.

Bereikbaarheid
De deelnemende straten waar de bloemetjesmarkt is, zijn afgesloten vanaf 07.00 uur tot omstreeks 18.00 uur voor het verkeer. Voor bezoekers uit Duitsland is extra parkeerruimte beschikbaar aan de oostkant van de stad. Pendelbussen worden ingezet naar het centrum. Bezoekers kunnen hun auto ook parkeren in de parkeergarages in en rondom de binnenstad, meldt de gemeente.

Fietsenrekken
Tijdens de Bloemenjaarmarkt staan er spitsrekken op het plein aan de Kreupelstraat tussen de Perfectenhof en de Martinitoren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden