Spinvis met nieuw album in de Stadsschouwburg

Spinvis
Foto: © Maartje Strijbis

Spinvis geeft woensdag 29 maart een concert in de Stadsschouwburg in Groningen.

Voor Spinvis is het theater de perfecte plek om zijn talenten in een voorstelling te gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten.

In ‘Trein/Vuur/Dageraad’ speelt een vijfkoppig muzikaal gezelschap werk van zijn nieuwe album en bekende liedjes uit het Spinvisrepertoire. Maar dan wel voorzien van gloednieuwe arrangementen.

Op 28 april verschijnt de nieuwe Spinvisplaat ‘Trein Vuur Dageraad’.

Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis’ zijn. ‘Hallo Maandag’ is de voorbode die op op vrijdag 3 februari is gepresenteerd.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden