Provinciale Brassband Groningen treedt op met VRIJDAGleerlingen

Nieuwjaarsconcert 2017, Provinciale Brassband Groningen
Foto: © Provinciale Brassband Groningen

VRIJDAG organiseert samen met de Provinciale Brassband een brassworkshop voor koperblazers vanaf 12 jaar op vrijdag 17 februari.

De workshop is om 18.00 uur. Vervolgens om 20.30 uur wordt het muziekstuk uitgevoerd in de VRIJDAGconcertzaal aan de Sint Jansstraat 7. De activiteiten vinden plaats als afsluiting in het kader van de VRIJDAGmuziekmaand.

Een unieke samenwerking

VRIJDAGdocenten Stefan de Groot en Wilbert Zwier zullen de workshop geven en besteden daarbij aandacht aan de basisvaardigheden voor koperblazers. Beiden zijn lid van de Provinciale Brassband Groningen, die meerdere prijzen ontving. Zo won de brassband in 2015 de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en vertegenwoordigde de band Nederland tijdens de Europese Brassband Kampioenschappen in Lille, Frankrijk.

Volwaardige brassband-ervaring

Timon Abels, de drijvende kracht achter de VRIJDAGmuziekmaand, spreekt over een uniek samenwerkingsverband: “De samenwerking met een partner als de Provinciale Brassband geeft ons de mogelijkheid om deelnemers van de workshop een volwaardige brassband-ervaring te geven. Door de repetitie en de uitvoering kunnen ze een bijzondere ervaring opdoen. De deelnemers kunnen zich optrekken aan de leden van de band en zo geïnspireerd raken. Het belooft een mooie eindpresentatie te worden!”

Aanmelden brass-workshop

Aanmelden voor de workshop kan via [email protected] Vermeld bij de aanmelding welk instrument je bespeelt. De kosten bedragen slechts € 3,- per deelnemer. In totaal is er plek voor 15 personen.

De toegang tot de eindpresentatie is gratis.

Meer informatie via bijvrijdag.nl/muziekmaand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden