Eerste namen Noorderzon 2015 bekend

Foto: CC BY- SA 2.5 NL/Lampje

De 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus 2015

Het succesvolle Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni opent deze 25e editie van Noorderzon met de wereldpremière van Phobia. Club Guy en Roni doen Phobia in samenwerking met de gerenommeerde dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en met Slagwerk Den Haag.

Terugkeer 600 HIGHWAYMEN: Employee of the Year
Dit jaar komt 600 HIGHWAYMEN terug naar Groningen met de Nederlandse première van Employee of the Year: wederom een prachtige, menselijke voorstelling. “Vijf meisjes onder de 11 jaar doen een poging om er achter te komen wat het betekent om op te groeien en wat het betekent om uiteindelijk te worden wie je bent.
De voorstelling The Record van het Amerikaanse gezelschap 600 HIGHWAYMEN liep verleden jaar als een rode draad door de Noorderzon-editie van 2014 heen.

1e namen muziekprogramma:
Son Lux en Sturgill Simpson zijn de eerste namen voor het muziekprogramma van Noorderzon. Beide spelen in de sfeervolle Spiegeltent.

Meer programma
Naast het hoofdprogramma biedt Noorderzon een breed scala aan subprogramma’s. Van een ijzersterk internationaal muziekprogramma, tientallen voorstellingen in zeecontainers tot een mini-literatuurfestival. Van een speelveld vol doe-dingen en voorstellingen voor kinderen tot beeldende kunst overal op het festivalterrein. In de komende weken en maanden maakt de organisatie meer namen voor het programma bekend.

25 jaar Noorderzon – bescheiden jubileumproject
Noorderzon bestaat 25 jaar. Er wordt momenteel met veel plezier gewerkt aan een bescheiden jubileumproject om dit heugelijke feit te vieren. Deze activiteiten gaan plaatsvinden in de maanden voorafgaand aan het festival, meldt de organisatie. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Noorderzon is de zeldzame  combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp is opgebouwd. In het dorp gaan theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand met eten, drinken en ontmoetingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen