Pasen in Groningen

Foto: Publiek Domein

Op en rondom de Paasdagen wordt veel georganiseerd in Groningen – dit jaar op 5 en 6 april, meldt Uit in Groningen.

Bloemenjaarmarkt

  • Goede Vrijdag 3 april: “De binnenstad van Groningen wordt ook dit jaar omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Pasen.

De Bloemenjaarmarkt – ‘Bloemetjesmarkt’ in de volksmond  – bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en potplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

Een bloemendepot komt te staan op de Grote Markt, voor het kantoor van de ABN AMRO. Bezoekers kunnen hier hun pas gekochte planten en bloemen gratis in bewaring geven, zodat de bezoekers rustig verder kunnen winkelen. De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks zo’n honderd duizend bezoekers, zowel uit Nederland als Duitsland.

www.bloemenjaarmarkt.nl

Fantastisch Kinderfilm Festival 2015

  • Zaterdag 4 april: ‘Het vrolijkste kinderfilmfestival van het voorjaar’. De start van het driedaagse filmfestijn in het Groninger Forum.

“Kinderen van alle leeftijden kunnen van 4 tot en met 6 april genieten van vrolijke, grappige of juist ontroerende kinderfilms. Films die tijdens het festival voorbij komen zijn onder andere Buurman & Buurman marathon, Shaun het schaap en Arrietty. Er zijn ook films voor de allerkleinsten, 2+. De jonge filmliefhebbertjes kunnen tijdens festival ook flink de handen uit de mouwen steken. In de Werkplaats Krak & Mik kan er volop geknutseld en gebouwd worden”.

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl

Wandeling: De grandeur van Groningen

  • Maandag 6 april (tweede Paasdag): Een stadswandeling langs onder andere de herenhuizen en villa’s aan het Zuiderpark. De wandeling wordt georganiseerd door Paulien Excursions.

De wandeltocht voert ook langs de singels en het 19e-eeuwse hoofdstation. Een gids vertelt over de geschiedenis van de singels, de architectuur en de vroegere bewoners.
Zondag 12 april: Dezelfde wandeling ” De grandeur van Groningen” opnieuw op het programma.

Voor meer informatie: www.paulienexcursions.nl

NNO brengt Matthäus Passion

  • Geen Pasen zonder de Matthäus Passion. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) betreedt op 1, 2 en 3 april het podium van De Oosterpoort om deze indrukwekkende compositie ten gehore te brengen.

Voor meer informatie: www.nno.nu.

Ei ei Westerkwartier

  • Op Paasmaandag 6 april bruist het Westerkwartier van de activiteiten tijdens het typische Paasevenement ‘Ei ei Westerkwartier’.

Een struisvogelboerderij, een kaasboerderij, een camping, een Ezelpark, een restaurant; je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft deze paasmaandag de deuren open voor het publiek. Je kunt knuffelen met ezels, alvast in de vakantiestemming komen op de camping of je juist culinair in de watten laten leggen. Ei Ei Westerkwartier is het startsein van het recreatieve en toeristische seizoen in het Westerkwartier.

www.eieiwesterkwartier.nl

Voor meer informatie over evenementen tijdens de Paasdagen ga naar uit.groningen.nl.

Heeft u zelf leuke evenementen voor de paasdagen, neem dan contact op met Groningen.nieuws.nl 

Contact

Mail de redactie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden