Studenten Alfa-college op Drill Dance Grote Markt

Foto: Communicatie en Voorlichting van het Alfa-college

Zaterdag 11 april doen maar liefst 60 studenten van Alfa-college Sport en Bewegen Groningen mee met een Drill Dance op de Grote Markt in de stad.

De organisator wil aandacht vragen voor War Child, een kind in de oorlog, met het evenement. In totaal doen zo’n 200 jongeren mee aan het evenement. Voor de studenten van het Alfa-college is deelname aan de actie een mooie manier om een deel van hun activiteitenstage-uren op te vullen.

De dans is onderdeel van een uniek bevrijdingsevenement: “Bevrijding van Groningen 70 jaar“.
Dit evenement vindt op 10, 11 en 12 april plaats en bestaat uit een bijzondere mix van reconstructie, theater, educatie, herdenking en feest.

Doel van het evenement is het delen van het besef dat vrijheid kwetsbaar is, begrip op te brengen voor de ontberingen, de kennis van de geschiedenis te vergroten en de vrijheid te vieren.

De Drill Dance is een initiatief van zumba-instructrice Wilma Visser, die tevens de choreografie begeleidt. “Ik heb een keer een filmpje van War Child gezien over kinderen in de oorlog en dat raakte mij behoorlijk. Toen ik op YouTube dit filmpje zag van Michael Jackson droomde ik er van om het een keer te gebruiken voor een goed doel.      ” Visser zocht contact met de organisatie van ‘Bevrijding van Groningen 70 jaar’ en haar wens kwam uit.

De Drill Dance begint om 19.30 uur en wordt een uur later herhaald. Tijdens het event wordt er geld ingezameld voor War Child. Iedereen die een steentje bij wil dragen kan nu ook al een donatie doen, via de actiepagina op de website van War Child.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen