Komend weekend “Open atelier weekend” in de Wijert

Foto: www.wijert.nl

Kom kunst en het atelier bekijken op zaterdag 28 en zondag 29 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Met onder andere:
-Korting op diverse schilderijen
-Korting op sets met kaarten
-Verkoop van niet eerder geëxposeerde schilderijen.

Koffie, thee en ranja staat klaar.

Het adres:
Camphuysenstraat 65
9721 KB Groningen
Voor meer informatie: www.wijert.nl

Ook is “Een wandeling langs kunst in De Wijert!” mogelijk.

www wijert nl
De Wijert is een naoorlogse wijk in het zuiden van de stad en is tussen 1965 en 1968 gebouwd.

De Wijert is een zogenaamde stempelwijk, opgebouwd uit een zich herhalend patroon van woonblokken dat kenmerkend is voor veel naoorlogse wijken in Nederland. De wijk heeft van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed een bijzondere stedenbouwkundige status gekregen, omdat de stempelstructuur nog intact is. Dat betekent dat bij veranderingen de karakteristieke structuur gehandhaafd moet blijven.

Eind jaren 60 is begonnen met de uitbreiding ten zuiden van de Ketwich Verschuurlaan, dit gedeelte is eind jaren 80 voltooid. De nadruk in dit gedeelte van de wijk ligt meer op laagbouw en diversiteit van de woningen. De woningen zijn veelal in hovenstructuur gebouwd tussen het groen.

Na de eeuwwisseling is begonnen met het derde deel van De Wijert op de plek waar voorheen het Martiniziekenhuis stond en een stuk ten zuiden daarvan. Deze woningen hebben een luxer karakter en er is een stuk bebouwd met vrijstaande woningen.

Alle straten in De Wijert zijn vernoemd naar Nederlandse schrijvers. De wijk heeft een groen hart, het Hendrik de Vriesplantsoen. Hieraan liggen de winkels, de bibliotheek en de sporthal.

De vernieuwing van de wijk is begonnen in de jaren 90. Er is gesloopt en opnieuw gebouwd op dezelfde locatie. In de stempels met exact dezelfde maten en op dezelfde plaats. Ook zijn gebouwen grondig opgeknapt voor hergebruik en niet meer als zodanig herkenbaar.

De wandeling duurt ongeveer een half uur.
Voor meer informatie kunt u naar: www.wijert.nl/wandeling langs kunst

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden