Inschrijving tweede editie Groningen Urban Trail geopend

Urban Trail 2016.
Foto: Archief Redactie

De tweede editie van Groningen Urban Trail vindt zondag 2 april plaats met een vernieuwd parcours. De inschrijving van het bijzondere loopevenement van 10 km door verschillende (historische) gebouwen in Groningen is vandaag, dinsdag 24 januari geopend.

Duizenden loop-, stad- en cultuurfanaten zullen opnieuw verrast worden met een stedelijke en avontuurlijke trail door de Groningse binnenstad, meldt de organisatie.

Het loopevenement heeft dit jaar een vernieuwd parcours waarbij deelnemers twintig attracties op hun weg vinden.

“We hebben na de eerste editie zo veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van deelnemers. Het is een unieke manier om de stad Groningen op een geheel andere wijze te leren kennen”, zegt Elske Dijkstra, organisator van de Groningen Urban Trail.

Oosterpoort

Eén van de nieuwe locaties is de Oosterpoort aan de Trompsingel, bekend als hét cultuurcentrum in de stad Groningen. Deelnemers mogen over de planken lopen van één van de twee concertzalen.

Andere hoogtepunten binnen het parcours zijn het Openluchtbad de Papiermolen waar over de bodem van het zwembad gelopen wordt en de Groninger Synagoge.

Voor de andere locaties worden de deelnemers nog even in spanning gehouden. Deze worden net als vorig jaar stapsgewijs bekendgemaakt.

Inschrijven

Het aantal deelnemers is dit jaar gelimiteerd tot 3.000 lopers. Het evenement trekt nu al veel belangstelling bij de deelnemers. Vanwege de grote interesse wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. De eerste editie van de Groningen Urban Trail was bijna uitverkocht.

Voor alle informatie en inschrijvingen: www.groningenurbantrail.nl.

https://twitter.com/GroUrbanTrail/status/823880576172224512

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden