Uittips voor zondag 22 januari

De Onlanden
Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Deze zondag is er genoeg te kiezen om er op uit te gaan. Hieronder een aantal mogelijkheden.

De Groene 4 Mijl

Deze zondag is de 2e editie van de groene 4 Mijl voor ‘Bikkels’. Ruim 1500 deelnemers nemen deel aan een parcours van 6,4 km afwisselend verhard en onverhard, met als onverharde ondergronden zandpaden en grasdijken door de Onlanden. Het ontmoetingspunt is bij de Onlanderij van Natuurmonumenten aan de Madijk 1 in Eelderwolde.

Na-inschrijven op de dag zelf is nog mogelijk tussen 09:00 en 14:00 uur op de Onlanderij, maar er zijn een beperkt aantal startbewijzen hiervoor beschikbaar.

De deelnemende hardlopers en wandelaars lopen door het natuurgebied, waarbij plezier en beleving van de natuur centraal staan. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een medaille en een beker biologische warme chocolademelk.

Rondom de Onlanderij in Eelderwolde zijn in samenwerking met Natuurmonumenten diverse winterse activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Ook zijn er (biologische) versnaperingen verkrijgbaar voor toeschouwers, met een prachtig uitzicht over het natuurgebied de Onlanden.

Meer informatie: www.degroene4mijl.nl

Noordelijke Motorbeurs

Vandaag is de laatste dag van de Noordelijke Motorbeurs in MartiniPlaza. Alles op het gebied van motoren wordt geboden door ongeveer 100 standhouders voor motorliefhebbers. Van nieuwe en gebruikte motoren tot accessoires, kleding, verzekeringen, reizen, presentaties en demonstraties.​ Vandaag is de beurs van 10.00 tot 18.00 uur. Lees ook: De Noordelijke Motorbeurs 2017 in MartiniPlaza Kijk voor meer informatie: www.denoordelijkemotorbeurs.nl

Open Huis bij VRIJDAG

Zondagmiddag is het Open Huis Beeldende kunst aan de Walstraat 34 tussen 13.00 en 17.00 uur. Het programma staat in het teken van beeldende kunst, van fotografie tot keramiek.
Er zijn verschillende workshops Fotografie, Grafiek, Beeldhouwen, Portret 2D en 3D, een catwalk voor kinderen met verkleden en foto’s maken en een workshop wintervogels voor kinderen.

Daarnaast zijn er doorlopende theatrale rondleiding door kinderen en is er een kunstmarkt met werkstukken van cursisten.

In alle ateliers is er informatie te vinden en demonstraties van edelsmeden, schilderen, grafiek, weven, mode, naaien, textieltechnieken, keramiek, meubelmaken.

Om 15.00 uur is de opening van de expositie ‘Godinnen en schimmen’ van Tabitha Brouwer in De Kelder. Kijk voor alle informatie: www.bijvrijdag.nl.

Stand van Stad #31

De eerste talkshow Stand van Stad van 2017 staat vandaag op het programm. In deze eerste aflevering van het nieuwe jaar zijn onder anderen Max Verstappen-trainer in het F1-simulatieracen Atze Kerkhof, promovendus pesten Beau Oldenburg en directeur Ruimtelijk Beleid & Ontwerp van de gemeente Groningen Alfred Kazemier te gast.

De stad gaat op de schop. De zuidelijke ring, het stationsgebied, de binnenstad, de diepenring, talloze nieuwe woningen en zelfs een compleet nieuw stadspark bij Meerstad. Alfred Kazemierlaat zien wat de stad in het nieuwe jaar allemaal te wachten staat. Beau Oldenburg schreef een proefschrift over pesten, promoveerde en vertelt haar bevindingen. Atze Kerkhof, de levende legende in het F1-simulatieracen stoomt professionele coureurs klaar voor het echte werk op het circuit en vertelt hoe hij dit doet. Zanger Chris van der Ploeg schreef speciaal voor het eerst in het Nederlands een nieuw lied en brengt dat ten gehore.

Ook vaste gasten als Wabbesch Wabbesch showt zijn selfies, Marjolein Rover zocht naar Glitter & Glamour bij de EBBA-Awards en Bram Esser vervolgt zijn Ringwegsafari en belandt bij de Stadskerk aan de Friesestraatweg.

Entree is gratis. Aanmelden kan via www.groningerforum.nl/standvanstad of via de kassa van Groninger Forum, locatie Hereplein.

De aanvang is om 16.30 uur in het Groninger Forum, locatie Hereplein 73.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden